Førstegangsfødende Tamara Vargas sier hun fikk hele opplevelsen knyttet til fødselen og det å bli mor ødelagt av veggdyr som angrep både henne og den nyfødte babyen.

Oppdaget stikk på babyen

— Jeg oppdaget masse stikk i hodet mitt, og oppdaget også stikk på lår, mage og hode på babyen, sier hun til Stavanger Aftenblad.

veggdyr_02.jpg

— Jeg kan leve med at jeg selv får stikk fra veggdyr, men at den nyfødte gutten også blir angrepet av veggdyr er uakseptabelt, sier hun.- Jeg fødte 19. januar, og fordi lille Alexandro hadde en infeksjon i kroppen, måtte han til intensivavdelingen hver tredje time, sier Tamara Vargas.

— Vi ble overført til sykehotellet fra 22. januar, sier hun.

Fikk bytte rom

— Jeg skulle amme babyen den første natten på St. Svithun rundt klokken ett, og oppdaget da veggdyr på babyen, sier hun.

Sammen med mannen Amptala Saloucha klaget hun til nattevakten på sykehotellet, og fikk byttet rom. Men klærne måtte fryses ned for å uskadeliggjøre veggdyrene.

— Vi oppdaget også veggdyr på det nye rommet, og fikk byttet rom en gang til, sier paret til Aftenbladet. Og også denne gangen måtte klærne fryses ned.

Beklagelse fra hotellet

Sykehotellet beklaget det inntrufne, men sa samtidig at veggdyrene ikke vare farlig.

Paret leste så et oppslag på St. Svithun, der det blant annet står at «det har vært enkelte tilfeller av veggdyr på pasienthotellet. Dette ble oppdaget i høst. Dette er tatt på alvor av pasienthotellet og sykehusledelsen. Anticimex har behandlet alle de aktuelle rommene som ble oppdaget i høst etter god standard og disse rommene er nå erklært frie for veggdyr. For kort tid siden ble vi dessverre klar over at det er oppdaget veggdyr ved andre rom på hotellet. Rommene ble sanert på forskriftsmessig måte og vi forventer at problemet er under kontroll.»

Oppslaget er datert 13.01 i år og er underskrevet med «Ledelsen ved SUS».

Problemene med slike veggdyr er at vanlig rengjøring og normal hygiene i seg selv ikke har noen effekt på veggdyrenes utbredelse.

Paret har også vært i kontakt med advokat, men timeprisen han krevde var så høy at de ikke følte de hadde råd til å bruke advokat.

Vil ha erstatning

Nå vil de ha erstatning av pasienthotellet.

Tamara Vargas og Amptala Saloucha sier at de ikke kunne beholde babyen på rommet fordi veggdyrene da kunne spres til intensivavdelingen på Stavanger universitetssjukehus.

Direktør Chris André Pedersen ved St. Svithun Hotel sier til Aftenbladet at veggdyr er et økende problem ved hoteller i Norge, og at dette kommer mer og mer. Han sier også at hotellet har en unik skadedyrsavtale med Anticimex for å bekjempe veggdyrene.

Han er kjent med parets historie, og har forståelse for det ubehag de har hatt under oppholdet. Han sier også at paret har fått kompensasjon i form av mat og overnatting, men at han ikke har mottatt klage fra paret.

— Paret ønsket å bytte rom, og det fikk de anledning til.

Pedersen sier at Anticimex har behandlet det aktuelle rommet, og understreker at det ikke er oppdaget veggdyr på det andre rommet paret fikk.