KRISTIANSAND: Trendrapporten «Ungdom og kriminalitet 2012» ble i dag lagt fram for formannskapet i Kristiansand.

Den viser at det har blitt langt færre saker blant unge lovbrytere. I 2009 var det over 700 saker med lovbrytere under 18 år. I 2012 var tallet 462 saker.

Også antall unge lovbrytere er gått ned. Det var 244 ungdommer som ble registrert for lovbrudd i 2012. I 2009 var det i overkant av 300.

Klare trekk

Det er like vel en del trekk som bekymrer politiet.

• Det er en økning i kriminelle handlinger blant jenter. Spesielt når det gjelder nasking.

• Det er 17 ungdommer som er gjengangere. Sju jenter og 10 gutter. Disse står bak 174 kriminelle forhold.

• Enkelte ungdommer er utsatt for å bli rekruttert inn i kriminelle MC-miljøer. Politiet mener det er urovekkende at representanter viser interesse for disse.

• Politiet er også bekymret for ungdommenes psykiske helse. De har merket seg at lidelsene ofte er svært alvorlige, og er redde for at det kan føre til rus og kriminalitet.

• Politiet advarer også mot at rus er et stort problem. De er redde for det de mener er ukritisk forhold til alkohol og mener

Tryggere i Kvadraturen

På onsdagens informasjonsmøte i formannskapet, sa stasjonssjef Ole Hortemo at Kristiansand hadde blitt en tryggere by.

Det gjelder blant annet Kvadraturen, der det i 2012 var en markant nedgang i antall kriminelle handlinger utført av unge under 18 år.

Blant annet gikk antall voldssaker ned. I 2011 var det registrert 30 voldssaker begått av mindreårige. I 2012 var det registrert 10 saker.

Fremdeles blir området rundt 7-Eleven, McDonalds og Sandens senter omtalt som risikoområder.