JEG FANT: Jon Håvard blir den første gjesten til å sikre seg et påskeegg. – Jeg så hvor de ble lagt ut mens vi ventet, sier han. Foto: Kjetil Nygaard
LYKTES: Både Trond Einar og Jon Håvard hadde suksess i påskeeggjakten. Foto: Kjetil Nygaard
EGGLYKKE: Lukas Stefan Mykjåland (5, t.v) Michelle Frustøl (7), Elina Amelia Mykjåland (10), Ine Mattea Frustøl (2) og deres onkel Mads Ole Bjerland (2) var raskt ute for å sikre seg påskeegg. Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: – Nå har vi stått her i halvannen time. Vi så hvor noen av eggene ble lagt, så taktikken er klar, sier Trond Einar Rollstad (10).

Sammen med broren Jon Håvard Kvelland (13) har han lagt slagplanen for hvordan de skal få tak i hvert sitt påskeegg når parken åpner klokka 10.00. De er først i den hundre meter lange køen, men Trond Einar har ei ekstra utfordring.

– Før påske brakk jeg beinet mens jeg rant på akebrett. Men jeg har blitt vant til krykker, så det skal gå fint, sier han.

Fullt kaos

Når klokka slår ti og parken åpnes, stormer de to guttene fra Kløfta gjennom porten. Eldstemann hiver seg på magen ned i ei snøhule, og strekker opp hånda med et gullfarget påskeegg.

Lillebror blir slått i spurten, men holder et imponerende tempo på krykker. Han forsvinner bak et stort skilt. Noen sekunder senere kommer han smilende ut på andre siden med et påskeegg i hendene.

– Dette gikk jo fint, sier han.

Inni egget ligger en lapp med et nummer på. Det må leveres i resepsjonen utenfor parken for å få premien.

– Jeg håper det er en tur til Danmark. Legoland er favorittstedet mitt, forteller Jon Håvard.

DEBUTANTER: Inese Bobene og datteren Marta (1) har også funnet seg påskeegg. De ferierer i Norge, og synes eggjakten var interessant og spennende. Foto: Kjetil Nygaard

Første eggjaktBarna er raske og leter raskt gjennom buskene. Midt blant dem går ei kvinne og ser rundt seg.

– Jeg leter egentlig etter dattera mi. Hun kommer vel igjen når egget er sikret, ler hun.

Inese Bobene går rundt i parken med lille Marta på ett år i hendene. Hun har også funnet seg et påskeegg denne solfylte påskeaften.

– Dette er interessant. Det er første gang vi har vært med på dette, og det er gøy, sier mor. Hun håper det skjuler seg et Color Line-cruise inni egget.

Øredøler med egglykke

En gjeng barn fra Øvrebø er blant de som deltok i jakten lørdag. Mads Ole Bjerland (12) og hans fire onkelbarn fant påskeegg nesten med en gang de kom inn i parken. Og det er ikke tvil om hva ungene håper egget inneholder.

– Godteri, sier Mads Ole, og får bekreftende nikk fra sine onkelbarn.

– Jeg håper det er en diger sjokolade. Det vant jeg nemlig for to år siden, forklarer Elina Amelia Mykjåland (10).

ROSA NISTESETT: Bergljot Strømsbo Gjørv deler ut premier til de to guttene. Storebror ser litt skuffet på den rosa matboksen og drikkeflaska som ligger i posen han får. Foto: Kjetil Nygaard

Fikk rosa nistesettI gjesteservice har de tre medarbeiderne sin fulle hyre med å dele ut premier. Her treffer vi igjen Trond Einar Rollstad og Jon Håvard Kvelland. Men de er litt skuffet over hva premien deres var.

– Jeg fikk rosa matboks og drikkeflaske. Det var vel ikke helt min stil. Men jakten var spennende, ler Jon Håvard.

Lillebror har fått en pose med forskjellige effekter fra Kaptein Sabeltann, og sier seg fornøyd. De tusler inn i Dyreparken igjen for å nyte resten av påskeaften.