SØGNE: — Vi har utsatt sluttfristen i forhandlingene, og vi har nå høsten på oss til å komme til enighet. Klarer vi ikke det, er det naturlig at denne saken havner i rettsapparatet, sier rådmann i Søgne, Kim Høyer Holum, til Fædrelandsvennen.

— Vi må først avklare uenighetene om hvem som er skyld i forsinkelsene, og så kan vi diskutere en løsning. Men jeg vil presisere at vi har en veldig god tone i dialogen med Veidekke om dette, sier han.

Stor sprekk

Fædrelandsvennen har fått innsyn i sluttfakturaen fra Veidekke, hvor det kreves nesten 19 millioner kroner under posten «endringer», for uforutsette hendelser i byggefasen. Den opprinnelige kontrakten var på 44 millioner kroner uten moms, men entreprenøren krever nå Søgne kommune for 63 millioner kroner for hele jobben. Snaut 52 millioner er allerede blitt fakturert, og i sluttfakturaen heter det at 11,5 millioner pluss moms gjenstår å betale.

Med moms inkludert blir det litt over 14 millioner kroner som Veidekke krever fra kommunen. Noe av dette er berettiget, men kommunen bestrider en betydelig del av beløpet.

— Det er et tall der inne som vi er uenige om, bekrefter Kim Høyer Holum.

Are Westbye er administrerende direktør for Veidekke Agder, men det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å få en kommentar fra ham til denne saken.

Feil og mangler

Budsjettet for hele prosjektet var på 83 millioner kroner, og ble utført som en generalentreprise av Veidekke. Arbeidene bestod i riving, renovering av eksisterende bygg og byggingen av et nytt tilbygg.

Men så dukket flere feil opp. Terrazzogulvet i førsteetasjen var ujevnt, og måtte byttes ut. Parketten i både andre og tredje etasje var skadet, og måtte legges på nytt.

Leder av eiendomsenheten i Søgne og medlem av byggekomiteen, Ole Hallandvik, sier at en del av endringene i sluttfakturaen skyldes avtalte endringer.

— I de 19 millionene er det rundt fem som er avtalte endringer med nye yttervegger. Resten er enten berettigete eller uberettigete krav, men jeg kan ikke gå i detalj på det, sier han.

Fornøyde med resultatet

Ole Hallandvik sier samtidig at han er meget fornøyd med det nye rådhuset nå.

— Sluttresultatet er veldig vellykket, og selv om det ble en lang og kronglete vei, så er det fint og trivelig for de rundt 80 ansatte her nå.

Også rådmann Kim Høyer Holum er fornøyd med sluttresultatet.

— Bygningen fremstår veldig bra. Hovedproblemet var de to gulvene som ikke var ferdig, og så en del småting som det alltid er med nye bygg. Men det er nå rettet opp i.