VENNESLA: — Folk er greie på Honnemyr der vi bor og gikk. Vi har over 2000 kroner i bøssene, sa de to syvendeklassingene.

Frivillig tvang

I Vennesla er aldri antall bøssebærere et problem. Det er frivillig tvang for alle bygdas sjuendeklassinger å gå for tv-aksjonen. 160 var ute med bøsser søndag ettermiddag.

— Folk gir i år, altså, sier Mads, som sier han har lært mye om tv-aksjonen og Nasjonalforeningen for Folkehelsen på skolen de siste ukene.

- Skummel sykdom

— Vi samler inn til demens. Det er en skummel sykdom. Det begynner med glemming. Læreren fortalte at noen kan havne helt på tur. Det er tøft for familien, sier Morten, som synes det er viktig å hjelpe slik at man kan finne ut mer om sykdommen.

- Alle ga

De to guttene brydde seg ikke om at det var sludd i lufta, de likte å gå med bøsser.

Etter vel utført jobb, trenger heltene mat og drikke. Morten Honnemyr forsyner seg, mens Mads Høyåsen er i gang med spisingen. Bak ser du Randi Sofie Hagen og Kristin Robstad i aksjonskomiteen. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Mange ga 200. En mann ga ikke mer enn 15 kroner, men han ga i alle fall. Alle vi ringte på hos, ga penger, forteller guttene.

I Vennesla er ansatte i kommuneadministrasjonen innsamlingskomité på dugnad. Kristin Robstad og Randi Sofie Hagen har holdt på i årevis, og sier det er en fin oppgave å ta på seg. Også bankens ansatte stiller på dugnad for å telle.