TRAKTOR: En traktor på stedet. Foto: Espen Sand

MANDAL: — Det var 15 elever i bussen, men ingen av dem ble skadet, opplyser Erik Abrahamsen,administrerende direktør iSørlandsruta, til Fædrelandsvennen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 12.52 fredag. Barneskoleelevene ble tatt med videre i en stor taxi som tilfeldigvis var på Skjernøy etter hendelsen.

TRAKTOR: En traktor på stedet. Foto: Espen Sand

— Veien var sperret frem til klokken 14.15. Først da ble både bussen og lastebilen fjernet. Heldigvis var det en taxi på Skjernøy-siden som kjørte barna hjem, sier Abrahamsen.

Dramatikk

Veien var sperret i halvannen time mens bergingsarbeidet pågikk. Abrahamsen sier at noen av barna, som går i 1.-5. klasse på Ime skole i Mandal, opplevde situasjonen dramatisk.

— Bussjåføren sjekket før avgang at alle barna hadde setebeltet på seg under turen. Noen av dem opplevde det dramatisk, men sjåføren tok seg godt av barna og oppfattet raskt at de var uskadd, forteller Abrahamsen.

Bussjåføren varslet selv politiet, skolen og bergingsmannskaper.

Uenige

Abrahamsen han har fått fortalt fra bussjåføren at bussen stod stille da kollisjonen skjedde på den smale veien.

— Vår sjåfør forteller at det var for smalt til at kjøretøyene kunne passere hverandre. Han sier han stoppet opp og stod stille da det smalt. Men det er uenighet mellom partene om selve hendelsesforløpet, sier han.

Operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt sier til Fædrelandsvennen at saken ikke blir etterforsket.

— Politiets rolle var å undersøke om det var personskader, og bistå med trafikkregulering. Det tok litt tid å få fjernet kjøretøyene, sier Neset.