LILLESAND: — Når og hvordan startet Olasheiløpet?

— Vi var tre kamerater som pleide å løpe i det fine terrenget i Olashei. Selv om det er mange som går turer her, er det få som løper. Det er et unikt skogsterreng, med flott utsikt over Lillesand og sjøen, som vi gjerne ville dele med flere. Det er tredje året vi arrangerer løpet.

— Hvordan har responsen vært?

— Vi har ikke hatt råd til annonsering, så det første året var det 60 deltakere, mens det i fjor var 80. Men i år har vi markedsført oss bedre, ikke minst via vår Facebook-side. Der informerer vi også om våre faste trimturer i Olashei.

Trimtur på søndag

— Når arrangeres disse trimturene?

— Allerede søndag er det ny tur. Formålet er å trene sammen, og at folk skal bli kjent i området, for det er mange av Lillesands befolkning som aldri har vært på Olashei. Turene går i rolig tempo. Vi går opp bakkene og venter på hverandre.

— Har du alltid vært aktiv?

— Jeg har ikke drevet idrett siden guttedagene på Birkeland. Men det var det ukentlige Lørdagsløpet i Lillesand som fikk meg i gang igjen. Det er 15 år siden og jeg greide så vidt å løpe den korte løypa på to kilometer. I dag deltar jeg i halvmaraton og Svalandsgubben. Så det er aldri for sent, og håp for alle.

Fra ansatt til eier

— Du er verktøysmaker. Hva slags verktøy lager du?

— Vi - seks tidligere ansatte - kjøpte verkstedet på Stansefabrikken da den flyttet til Litauen. Det er et mekanisk maskineringsverksted som produserer spesialverktøy til industrien.

— Hvordan var det å gå fra ansatt til eier?

— Det er litt mer interessant når vi er med å skape vår egen arbeidsplass. Dette er en liten bedrift, der alle er med og bestemmer.

Seiling

— Hva holder du på med ellers?

— Jeg er aktiv seiler og var tidligere formann i Lillesand Seilforening. Jeg gikk av i fjor, men var heldig å få være med på sluttforhandlingene med kommunen om et klubbhus til foreningen.

— Hva er det beste med å seile?

— Å bli drevet fram av vinden, uten lyden av motor. Jeg seiler regattaer også. Da er det høy puls. Blåser det mye er det et adrenalinkick, blåser det lite er det en tålmodighetsprøve. Men nå har jeg gått litt vekk fra seiling til å trene mer. Det er viktig å holde seg i form, spesielt når en snart når en milepæl.

— Hvordan rekker du alt?

— Jeg har ei kone, Elin, som jeg er utrolig glad i. Hun gir meg friheten til å løpe og seile. Vi er også fosterforeldre til to barn i tillegg til våre tre egne. Men nå har de to eldste flyttet ut.