KRISTIANSAND: — For å være helt ærlig: jenter er de sykeste, sa 22-åringen til Fædrelandsvennen før hun selv skulle forklare seg i Kristiansand tingrett tirsdag.

Hun forteller at opplevelsen 2. januar i år har satt dype spor. Hun sover dårlig og har mareritt.

— Hun har ikke hatt det greit siden. Jeg er sjokkert over hvor brutalt dette var, sier hennes mor.

I retten orket datter ikke se kvinnetrioen i øynene. De ble derfor beordret bak i salen.

- Presset seg inn

Ifølge tiltalen skal en Vennesla-kvinne (22) og to medsøstre (22 og 19) fra Kristiansand ha presset seg inn i leiligheten på Hånes.

En pistol ble rettet mot fornærmede, og hun ble truet til å legge hendene på bordet med sprikende fingre. Deretter tok de en kjøkkenkniv og hogg i bordplaten mellom fingrene hennes.

Fornærmede fikk klar beskjed om at dersom hun trakk hendene sine til seg, ville de kutte av henne fingrene.

De skal også ha tatt kvelertak på henne, slik at hun besvimte, og slått henne med knyttet hånd i ansiktet slik at hun brakk nesa.

Beskyldt for å lyve

Det var huseieren som ringte politiet etter å ha hørt skrik fra leiligheten fornærmede leide. Kvinnetrioen stakk fra stedet, men ble pågrepet dagen etter.

I retten erkjente ingen av kvinnene straffskyld. De medga å ha kommet til leiligheten, men derfra er det stor uenighet mellom dem og fornærmede.

— Hun lyver for å føle seg selv stor, sa den antatte hovedkvinnen fra Vennesla i retten.

I stedet sier hun at det var den fornærmede som tok tak i brødkniven og gikk til angrep på henne. Dette skal hun ha gjort etter å ha blitt forelagt et gammelt pengekrav på 3000 kroner.

Vennesla-kvinnen medga at hun hadde dyttet kvinnen mot veggen, men sier at dette var et forsøk på å roe henne ned etter at hun ble helt "hysterisk".

— Hadde du holdt deg rolig, så hadde vi funnet en ordning på alt, skal hun ha fått beskjed om.

Politiet ransakte kvinnenes hjem, uten at den angivelige pistolen ble funnet