TØNSBERG: Thorkildsen kastet 80,91meter i andre omgang under NM i Tønsberg, og sikret med det gullet med ti meter foran nestemann, som var Størk Avelsgaard Lien fra Stjørdal med 70,48 meter.

— Kastinga hans var helt grei. Han hadde noen gode kast på oppvarming, og det ene ordentlige kastet som sikret han gullet, sier Thorkildsens trener Åsmund Martinsen til Fædrelandsvennen.

Følte seg sliten

Thorkildsen valgte å gi seg etter to kast. Grunnen skal ha vært at han følte seg sliten.

— Han følte seg sliten i kroppen og i hodet. Andreas har nettopp lagt en tøff treningsuke bak seg, så han valgte å stoppe for å ikke pådra seg noen unødvendige skader, sier Martinsen.

Nå er det to konkurranser igjen av sesongen for Thorkildsens del. Diamond League stevnene i Zagreb og Brüssel henholdsvis den 3. og 6. september. Derfor valgte Thorkildsen å legge inn en hard treningsuke rett etter et skuffende VM i Moskva, som endte med 7. plass i spydfinalen.

Ikke medaljene som er viktigst

Bronsestøtet fikk Ida Marcussen fram allerede i første omgang, da hun støtet 13,55 meter. Marcussen var langt bak vinneren Kristin Sundsteigen fra Tyrving IL, som nådde 15,41 i sitt tredje støt. Til tross for medalje, var det ikke det som var mest gledelig for Marcussen selv.

— Det at det blir medalje spiller ikke noen stor rolle for meg personlig. Jeg er bare glad for at jeg setter årsbeste i dag, etter den dårlige dagen jeg hadde under kulekonkurransen i VM, sier syvkjemperen.

I likhet med Thorkildsen hadde også Ida Marcussen et skuffende VM i Moskva. Sykdom ødela Russland-turen for 25-åringen. Nå ser hun fram imot lengdekonkurransen søndag.

— Jeg er i bedre form nå enn hva jeg var under VM. Sykdommen har nesten sluppet taket, så nå håper jeg å hoppe langt i morgen, sier hun.

Hun ser nå fram i mot en ny syvkamp-konkurranse om to uker.

— Litt rusk og slim henger fortsatt igjen i kroppen, men det er deilig å kunne gi kroppen signaler på at jeg er i form. Det gjør meg ekstra motivert til det som skal komme, sier Marcussen.

Skuffet Fløystad

Hans Kristian Fløystad var en av favorittene på 1500 meteren under NM lørdag, men måtte ta til takke med en fjerdeplass. 24-åringen har gull og sølv fra de to foregående NM på distansen, og var naturlig nok skuffet over egen prestasjon.

— Det gikk rolig de første 900 meterne, før jeg bestemte meg for å kjøre gradvis på. Plutselig stakk Ingebrigtsen, og da hadde jeg ikke krefter til å svare, sier Fløystad.

Han er dypt imponert over vinneren Filip Ingebrigtsen, men tror han kunne slått han med en perfekt dag på jobb.

— Jeg tapte nok sølvet på at jeg prøvde å følge Filip de siste meterne. Det er gullet som gjelder, og han er ikke umulig å slå.

En overbelastning i hofteleddsbøyeren har holdt han tilbake store deler av sesongen. Han løp i vinter 8.01 minutter på 3000 meter innnendørs, og alt så meget lovende ut foran sesongen.

— Nå tenker jeg at jeg tar en pause. Så får vi heller prøve på gull neste år, sier han.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å få kontakt med Andreas Thorkildsen .