LILLESAND: — Vår målsetting er å ha minst 60 nye båtplasser ferdige til bruk til båtsesongen i år. Planen er å få dette klart til mai, forteller daglig leder KristianRåmunddal i Kokkenes Utvikling AS.

Det kommunale selskapet skrev fredag under en avtale med MarinaSolutions AS om leveranse av første byggetrinn for den nye småbåthavna på Kokkenesi Lillesand.

Før nyttår lyste kommunen ut anbudskonkurransen. Til slutt sto valget mellom fem tilbydere, hvor vestlandsselskapet Marina Solutions leverte det beste tilbudet.

Det meste av utbyggingen ligger allerede inne i gjeldende reguleringsplan for Kokkenes.

- Garanterer levering før sommeren

— Hvis kommunen gir endeligigangsettingstillatelse i løpet av de nærmeste ukene, garanterer MarinaSolutions levering før sommeren, sier Råmunddal.

Bryggeanlegget skal ligge i forlengelse av Dypvannskaia utenfor Lillesand sentrum.

Ifølge Råmunddal skal den nye båthavna ha stor fleksibilitet. Bredden på båtplassene vil bli laget ut fra behovet i kommunen.

160 nye båtplasser

De som allerede står på kommunens venteliste forbåtplass, vil ha prioritet ved tildeling. Båtplassene vil bli tilbudt med enkombinasjon av engangsinnskudd og årlig leie.

Utbyggingen av 60 båtplasser på Kokkenes er det første av tobyggetrinn, som i løpet av de nærmeste årene kan gi totalt 140-160 nyebåtplasser på Kokkenes.