FLAGG I VEGGEN: Disse flaggene ble funnet inne i veggen i Vågsbygdveien 32, da huset nylig ble revet. De tidligere beboerne har trolig gjemt flaggene for tyskerne, siden det under krigen var ulovlig å ha flagg.
PUSLESPILL: Flaggene var pakket inn i aviser fra 1942. Bjørge Larsen, verneombud for Kruse Smith, pusler sammen delene av Fædrelandsvennen og Kristiansand Avis.
INNPAKNINGSPAPIR: De norske flaggene som ble funnet i veggen til huset Vågsbygdveien 32, var pakket inn i eksemplarer av Fædrelandsvennen og Kristiansand Avis.
KRIG: Avisene er fra krigens dager, fra februar 1942.
MÅ LE: Øyvind Lauvland (helt til venstre), daglig leder for Otium, avdeling Sør, Tor Helle prosjektleder ved Kruse Smith og Bjørge Larsen, verneombud for Kruse Smith, må le av annonsene de finner i avisene fra begynnelsen av 1940-tallet.
De gamle avisene fra krigens dager inneholder mange artige annonser...
KJØKKENJOMFRU: De gamle avisene inneholder mange annonser. Legg spesielt merke til annonsen med overskrift "kjøkkenjomfru".
VIL RAMME INN: Thor Helle, prosjektleder ved Kruse Smith, sier det bør vurderes å ramme inn både flagg og aviser, slik at det kan henges opp i det fremtidige bygningskomplekset i Kirstens Park.

KRISTIANSAND: — Da vi rev Sønnico-bygget, Vågsbygdveien 32, ramlet disse flaggene ut av en vegg.

Det forteller Bjørge Larsen, verneombud for Kruse Smith. Han viser frem to godt bevarte norske flagg; et båtflagg og et lite "hipp hurra"-flagg. Flaggene ble funnet i veggen, innpakket i gulnede aviser fra krigens dager; Fædrelandsvennen og Kristiansand Avis.

En avis er fra 13. februar 1942: "Der Führer og von Ribbentrop skulle myrdes" er en av overskriftene.

Ni bygg skal rives i Vågsbygd, like ved rundekjøringen i Lumberkrysset, for å gi plass til Kirstens Park, som består av leiligheter og næringsarealer. Det var i forbindelse med dette rivingsarbeidet at flaggene ble funnet skjult i husveggen.

— Flaggene ble nok skjult for tyskerne. Det var jo ikke lov til å ha flagg under krigen, sier Larsen.

Thor Helle, prosjektleder ved Kruse Smith, sier det bør vurderes å ramme inn både flagg og aviser, slik at det kan henges opp i det fremtidige bygningskomplekset i Kirstens Park.

Les mer om Kirstens Park og rivingsarbeidet i fredagens avis!