— Hva skjer på «Vårslippet»?

— I samarbeid med Heldal Production arrangerer vi konsert med bluegrass-bandet «Susie and the Spuds» og «Sandra Point Trad. Jazz Band». Det er to band som favner et bredt publikum. Av 300 billetter har vi allerede solgt over halvparten, og det viser at dette er noe folk vil ha.

- Er det værforbehold?

— Nei, vi skal ha et stort telt på ridebanen, slik at man kan gå under tak hvis det regner. Det blir god stemning uansett!

- Hva gjør Kjerlingland Hest- og Aktivitetsgård til vanlig?

— Kjerlingland er kvalitetsmerket som «Inn på tunet»-gård, det vil si at vi tilbyr tilrettelagte og kvalitetssikrede velferdstjenester som skal gi mestring, utvikling og trivsel. Brukerne våre er blant annet fra habiliteringstjenesten, NAV, psykisk helse, skoler og barnehager. Vi er opptatt av å tilpasse aktivitetene til brukernes interesser. En vanlig dag starter gjerne med at vi forer dyrene. Vi har blant annet hester, høner, kaniner og gårdens dronning; en minigris.

- Det beste med å jobbe på Kjerlingland?

— I denne jobben får jeg kombinere alt som er godt i livet: mennesker, dyr og natur. Det fineste er å se utviklingen til brukerne våre, mange føler stor mestring ved å være sammen med dyrene. I tillegg er det fantastisk å få være så mye ute og ha hesten som arbeidskamerat.

- Du både bor og arbeider på gården. Blir du aldri lei?

— Nei. Vi er flere som deler på det arbeidet som faller utenom den daglige driften, så jeg får litt fritid innimellom. Men vi tar ikke ferie, fordi vi mener det er viktig å opprettholde tilbudet gjennom hele sommeren.

- Det viktigste du har lært av denne jobben?

— Det er at man aldri må gi opp, og være positiv selv om vi opplever nedturer av og til.

- Har du noen framtidsdrømmer for gården?

— Å få til langsiktige avtaler med kommune, fylkeskommune eller staten. Det ville betydd større trygghet for alle parter, og kunne sikret et stabilt tilbud til brukerne våre. Jeg kunne også tenke meg et ridehus som vi kan bruke når det regner! Men det er bare en drøm altså.