KRISTIANSAND: Han ble i dag valgt til leder av den politiske samordningsgruppen. Gruppen skal samordne regionens satsinger etter at Agderrådet ble lagt ned i fjor. Det er denne gruppen av regionale politikere som skal samordne og drive frem arbeidet med Regionplan Agder 2020 i landsdelen.

Toril Runden, (Ap) opposisjonsleder i Vest-Agder fylkeskommune, ble valgt som nest-leder.

Bjørgulv Sverdrup Lund Foto: Jon Anders Skau

Den politiske samordningsgruppen består også av ordførerne i Kristiansand og Arendal, Arvid Grundekjøn og Einar Halvorsen, begge fylkesordførerne på Agder; Terje Damman og Bjørgulv Sverdrup Lund.Fra Aust-Agder fylkeskommune stiller også AP representant, Tellef Inge Mørland. I tillegg deltar en representant for hvert av regionrådene i de to Agder fylkene; Jan Dukene (Østre Agder), Leiv Rygg (Setesdal), Arne Thomassen (Knutepunktet), Oddmund Ljosland (Lindesnes) og Odd Omland (Lister).

Grimstad får talerett

På møtet ble det også enighet om at Grimstad kommune, som ikke er medlem i noe regionråd, likevel skulle få møte og talerett fordi det er viktig å ha universitetsbyen og regionens tredje største by inkludert i samarbeidet..

På møtet var det bred enighet om at det var viktig å vise til og trekke frem konkrete resultat av samhandling i regionen. Fylkesordfører i Vest-Agder, Terje Damman mente samordningsgruppa var det viktigste politiske organet for regionens utvikling.

Dessuten var det viktig å samordne felles krav og sørge for felles lobbyvirksomhet inn mot sentrale myndigheter.

Engasjert i samferdsel

Samordningsgruppens nyvalgte leder mente det var viktig å få grep om Regionplan Agder 2020 og få frem en oversikt over konkrete tiltak som bidrar til å løfte landsdelen. Arbeidet med å få på plass en felles statistikk— og analyseportal for Agder ble også diskutert.

Det som engasjerte flest på dagens møte var samarbeid rundt den kommende nasjonale transport planen (NTP) og infrastruktur i landsdelen. Det ble understreket at det er svært viktig å være samkjørte og kjøre felles prioriteringer.