Leder av Setesdalsbanens Venner, Anne Bergit Jørgensen, sier konflikten med det fylkeskommunale Vest-Agdermuseet er blitt så betent og preget av prestisje at hun ikke ser hvordan partene skal greie å bli enige — uten ekstern hjelp.

— Vi ønsker at togene skal gå, og skal være de første til å si ja til nye runder. Men jeg tror en representant for Kulturdepartementet eller Jernbanemuseet må inn som mekler. Da kan vi komme videre, sier hun.

Jørgensen sier venneforeningen primært ønsker Vest-Agdermuseet vekk fra Setesdalsbanen. Drømmen er et nasjonalt museumsselskap sammen med de andre museumsjernbanene i landet. Dette var også Vennesla kommunes holdning i sin tid.

— Vi har vært villige til å ha Vest-Agdeermuseet som driver. Men da må vi ha medinnflytelse på drift og fremtidsplaner. Er det så urimelig at de 150 frivillige får lov å være med å være med på å bestemme hva de skal jobbe frivillig med? Det er dessuten i venneforeningen kompetansen på tog, sikkerhet og vedlikehold sitter, sier Jørgensen.