Bygg- og miljøpolitikerne vil til Trollhättan. Der er det bygd svevebane over elva, som kan være en idé også for Vennesla. Foto: Pilgrim Gøteborg

VENNESLA: — Jeg reiser jo en del, men ellers er det svært lite reiseaktivitet blant Venneslas politikere. Det er på tide å ta noen turer for å få inspirasjon og for å lære, sier ordfører Torhild Bransdal.

Formannskapet i Vennesla vil til Graz i Østerrike, blant annet for å se på denne spesielle broen. Det var Foto: Steuermark turistkontor

Hun mener den sosiale dimensjonen også er viktig.

Til Sverige

Neste uke er bygg— og miljøutvalget først ute. Det forrige utvalget var i Drammen og Trollhättan i fjor for å se på byutvikling. De ble ikke minst fascinert av svevebanen over elva i den svenkse byen.

Bygg- og miljøpolitikerne vil til Trollhättan. Der er det bygd svevebane over elva, som kan være en idé også for Vennesla. Foto: Pilgrim Gøteborg

Nå skal de nye politikerne ta omtrent samme tur. De skal også innom Fredrikstad og Moss.

Nederland

Senere i høst skal levekårsutvalgets medlemmer på tur. Der planlegges reise til Nederland og besøkt i den såkalte «demens-landsbyen», et spesielt opplegg for demens-pasienter.

Plan— og økonomiutvalget (formannskapet) består av de politiske gruppelederne. De velger en litt lenger reiserute. Turen er ikke planlagt i detalj, ennå.

Skal se på broer

Ideen er å reise til Graz i Østerrike for å se på den spesielle broa som har konsertscene og restaurant på midten og snakke med byens myndigheter. Det er også snakk om en tur innom Italia. Varaordfører Berit Kittelsen og Frps Alxeander Etsy Jensen skal planlegge turen.

— Bebygde broer og hvordan man skaper liv i elva, er veldig aktuelt for Vennesla. Men vår tur er ikke før i april, derfor er ikke detaljene helt på plass, opplyser ordføreren.

Den økonomiske biten av reisene er det ikke gitt noen oversikt over ennå.