LILLESAND: For to måneder siden ble riksveg 420 stengt for all trafikk mellom Bjorvika og Trøe i Lillesand. Beboere i området har fram til nå kunnet kjøre via Gåsetjønn, men fredag ble også denne veien stengt.

— Traseen mellom Høvåg og Lillesand er nå helt stengt. Å kjøre om Sørlandsparken og nye E 18 gir en ganske lang ekstra kjørevei for mange. De som pendler får også en stor ekstrautgift i bommen, sier Andreas Brøvig.

Ber om fortgang

KrF-politikeren bor på Trøe og får selv en ekstra kjøretur på rundt 10 minutter når han skal til Lillesand. Nå ber Brøvig kommunen ta grep.

— Kommunen må sikre at omkjøringsveien blir åpnet så raskt som mulig. De må samtidig legge press på veivesenet, slik at tunnelene kan bli fortere ferdig.

Den kommunale Gåsetjønnveien blir trolig stengt i en måned. Mandag ble stedet undersøkt av geolog, som har slått fast at rasfaren er så stor at det var ytterst nødvendig å stenge veien.

Kan bli forsinket

Statens vegvesen kan ikke love raskere framdrift langs hovedveien.

— Det er ikke mulig. Det er begrenset hvor mye folk vi kan stappe inn i tunnelen, sier prosjektleder Arnfinn Berge i Statens vegvesen.

Han håper at arbeidet skal være ferdig innen 8. november, men kan ikke utelukke forsinkelser.

— Etter at Gåsetjønnveien ble stengt har vi gjort en avtale om å slippe skolebusser og utrykningskjøretøy gjennom tunnelene. Det kan innebære at arbeidet vil ta enda lengre tid.