KRISTIANSAND: — Det har vært en slitsom dag. Jeg gruet meg til å se ham. Jeg hadde jo ikke sett ham før nå, sier Camilla Jeanette Sjøkvist (32) til Fædrelandsvennen.

Mandag startet rettssaken mot 21-åringen som slo henne og kjæresten Geir André Cisternas (30) i hodet med en metallstang, under en bytur i september i fjor.

Sterkt preget

32-åringen fra Kristiansand var tydelig preget da hun kom inn i rettssalen. Gråtende og med skjelvende stemme forklarte hun seg om hva som skjedde da hun og kjæresten ble slått halvt i hjel ved domkirka.

Mot slutten av forklaringen henvendte hun seg direkte til voldsmannen:

— Du har ikke peiling på alt du har ødelagt. Jeg er kjemperedd for deg og vet ikke om jeg kan bo her i byen når du slipper ut, sa kvinnen.

Sint og redd

Både Sjøkvist og Cisternas er sykmeldte og arbeidsuføre etter hendelsen. Ingen av dem vet når de kan være tilbake i full jobb.

SLÅTT NED: 21-åringen plukket opp denne metallstangen fra en byggeplass på biblioteket, før han slo Camilla Sjøkvist og Geir André Cisternas i hodet med den. Foto: Politiet

— Jeg må jo prøve å se fremover. Fikse meg selv. Jeg er sint, men også redd for at jeg ikke skal klare å bli den jeg var. At jeg ikke skal klare å oppnå planene og drømmene jeg hadde, sier Cisternas til Fædrelandsvennen.De to, som ikke lenger er kjærester, sier begge at de har slitt med skyldfølelse.

— Jeg skulle ønske at vi bare hadde holdt oss hjemme den kvelden, sier Cisternas.

Under rettssaken beklaget 21-åringen voldshandlingene han hadde utsatt paret for.

— Jeg tror ikke jeg skal si for mye om hva jeg mener om beklagelsen, sier Sjøkvist.

— Det føles bra at han beklager, men jeg tror ikke han mener det, sier Cisternas.

Krangel

Overfallet skjedde etter at Cisternas og Sjøkvist hadde havnet i en krangel med en gruppe menn i Markens.

En av mennene, som vitnet i retten mandag, skal ha blitt irritert over at Cisternas urinerte i nærheten av en butikk hvor moren hans jobber. Mannen sparket Sjøkvist i rumpa to ganger, noe som førte til at Cisternas slo etter en av mennene. Deretter gikk de fra stedet.

— Vi hadde gått vekk fra situasjonen og jeg trodde vi var trygge. Ting hadde roet seg og vi var på vei mot politistasjonen, sa 30-åringen i retten.

Slutten

Like etterpå ble altså kjæresten hans slått ned bakfra. Han kastet seg over henne, før han selv ble tildelt et slag i hodet mens han lå på bakken.

— Da jeg lå på sykehuset var jeg sikker på at dette var slutten, sa Cisternas.

Rettssaken avsluttes onsdag. Paret sier til Fædrelandsvennen at de trolig vil følge saken også de neste to dagene.

— Jeg gruer meg mest til å høre lydloggen fra politiet. Jeg sto jo og snakket med dem da jeg ble slått i hodet, sier Sjøkvist.