GRIMSTAD: Politiets operasjonsleder melder om innbruddet på Twitter klokken 13.30 tirsdag. Tyvene har knust et vindu for å komme inn i huset.

— Politiet og krimtekniker er på stedet og undersøker spor nå. Innbruddet har skjedd i en bolig i Fjæreveien i Grimstad. Vi må jobbe ut fra det vi finner på stedet, sier Leif Viken, etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon.

Han har ikke oversikt over hvor mye sølvtøy som er stjålet, utover at operasjonsleder opplyser at det er snakk om mye sølvtøy.

— Er det noe som tyder på at det er mobile vinningskriminelle som står bak?

— Nei, vi kan ikke trekke den konklusjonen nå. Dette kan like gjerne være snakk om lokale folk. Av og til kan vi se ganske raskt at det trolig er mobile vinningskriminelle som står bak. For eksempel mistenker vi det i forbindelse med to boliginnbrudd før helga, forteller Viken.

De to innbruddene før helgen skjedde i Grosåsen og Holvika vest for Grimstad, og det ble stjålet gull og noe kontanter.

— De to innbruddene synes å være svært like. Generelt vil jeg oppfordre folk til å være på vakt overfor folk som kommer på dørene eller rusler rundt i nabolaget, folk som ikke hører hjemme der. Reiser folk bort, bør de alliere seg med naboer og la huset se ut som om noen er hjemme. I mange tilfeller vil innbruddstyvene luke bort slike hus, sier Viken.