— Gjennom sosiale medier ser vi at det gis tilbud om pirattaxi, hvor det også oppgis telefonnumre som kan ringes. Dette ønsker vi å stoppe. Derfor så vi etter flere aktuelle biler natt til lørdag. En 23 år gammel kvinne som skulle hente en bekjent i byen, måtte vente litt på den som skulle hentes. Hun benyttet ventetiden til å plukke opp en person som ble kjørt fra Kvadraturen til Lund. Politiet grep inn. Bilen er avskiltet og det vurderes kjørefoprbund i tre måneder. Kvinnen har fått 10.000 kroner i bot, en bøtesats som også politiet i Oslo benytter når kjøring med pirattaxi blir avslørt, sier overbetjent Dag Tallaksen, leder av ordensseksjonen på Kristiansand politistasjon.

— Julebordsesongen er i gang. Kommunen, utestedene, taxinæringen, politiet og natteravnene har et fellesprosjekt "Happy together" hvor vi har som mål å få folk trygt hjem fra sentrum. Det er ikke trygt å kjøre pirattaxi. Derfor aksjonerte vi natt til søndag i sentrum av Kristiansand, opplyser Tallaksen

Et av flere tiltak for å få folk trygt hjem er å servere kaffe og noe å spise i drosjekøen, et tiltak som for første gang ble satt i verk for flere år siden.