KRISTIANSAND: — Vi ante ingenting, og måtte bare sende kundene på dør og stenge butikken. Og vi hadde folk inne som hadde bestilt bord for flere uker siden. Vi har forsøkt å finne ut hvem som har ansvaret her, men de som graver skylder på kommunen, og kommunen skylder på dem som graver. Så ærlig talt, jeg vet ikke hvem som er ansvarlig. Men vi tapte vel en rundt 30.000 kroner på det vannet, sier Gudmund Pedersen, som driver Bakgården bar og Restaurant, samt Bakgården Både&.

- Ble ikke varslet

Da gatearbeiderne stengte vannet i Tollbodgata tirsdag kveld, måtte alle gatas utesteder stenge. Restaurantene er avhengig av vannet for å tilfredsstille hygieniske krav.

Pedersen sier de ikke har blitt varslet om at vannet forsvinner.

— Det som er litt rart, er at kommunen ble varslet om gravearbeidet 26. mars. Da burde vi også fått et varsel, sier han til Fædrelandsvennen.

Onsdag ble vannet koblet til igjen, og utestedene skjenker nå som normalt.

Kommunen: - Vi varsler alle

Kommunen mener på sin side at Bakgården aktivt har kvittert for melding om at vannet skulle stenges fra klokken 22 på kvelden til klokken 06 neste morgen.

— Anleggsvirksomhet bestilte oss for å stenge vannet før påske. De skulle sette inn en ekstra kum til Ole Moe-bygget. Problemet i denne gata er at det er busstrasé, og umulig å stenge helt på dagtid. I tillegg til at det er lege og røntgensenter på dagtid. Derfor måtte arbeidet gjøres på kvelden og natta, sier driftsleder Erik Høgeli i kommunen, og legger til:

— Vi varsler alle som har tilhold i området på telefon. Og der har vi fått kvittering fra Bakgården på at de har mottatt beskjeden.

Ifølge Høgeli har det kommet to klager, som han kjenner til: fra Bakgården og den tyrkiske restauranten på andre siden av gaten, Lille Istanbul.