BYKLE: — Vi har hatt flotte forhold med 15-20 minusgrader de siste nettene. I tillegg har det vært vindstille, slik at vi har hatt helt perfekte forhold å produsere snø under. De siste 48 timene har vi laget tre ganger så mye snø som vi gjorde de første 48 timene i fjor, sier daglig leder ved Hovden Alpinsenter, Sture Pilegård, til Fædrelandsvennen.

Jennifer Sinfield ved Hovden Alpinsenter gleder seg over kuldegrader og masse kunstsnø på Hovden nå. Om værgudene ikke svikter blir det sesongåpning i deler av anlegget fredag om en uke. Foto: Johs. Bjørkeli

Pilegård sier at om værgudene ikke slår seg vrange med mildvær, vil T-trekket med traseen Mor Åse ble åpnet fredag. Det samme håper han barne— og familieanlegget Tusseland kan bli.

Da Fædrelandsvennen besøkte Hovden fredag lå det store hauger med kunstsnø i Tusseland og ventet på å bli doset ut. I hovedanlegget ble hauger allerede planert utover mens snøen lavet ned fra snøkanonene.

— Alle dere som liker kuldegrader kan hjelpe oss med å be til Vår Herre om at kulda holder seg slik at vi kan fortsette å lage snø, sier Sture Pilegård.

På bakken er det imidlertid fortsatt tynt med snø på Hovden og resten av Setesdal.