KRISTIANSAND: Arenaen er Lasaretthøyden på Odderøya og datoen er 7. juni.

— Planen er å gjøre dette til en årlig tradisjon, sier Leif Andreas Thortveit, laugsoldermand i HKH Kronprindsregent Frederiks Laug af 1788. Det er denne gjengen av historiske entusiaster som vil gjøre noe lignende av hva Kristiansand Presselag lenge gjorde før.

De vil skape folkefest 7. juni.

Pensjonert musikkaptein Jan G. Johansen er den mest toneangivende i festkomiteen. Han har fått åtte-ti av byens beste messingblåsere til å møte publikummere, blant annet med velkjente "Ankers Away".

Vel oppe på Lasaretthøyden, altså den fordums karantenestasjonen, vil tre flagg vaie i sommervinden. Det norske, det kristiansandske og flagget il arrangørforeningen.

Der vil også Jens Olai Justvik og Reidar Skaaland befinne seg, for å lede an i 17-18 allsanger.

Førstnevnte vil også være aftenens konferansier, etter at Sound og Happiness har fristet med kaffe og vafler til inntekt for seg selv.

For øvrig er alt sammen gratis, når feiringen av ganske mye skal skje.

I fleng minner vi om unionsoppløsningen med Sverige (1905), kongefamilien søker tilflukt i England (1940), samme familie vender hjem fra England (1945) og, noe mindre kjent, nevnte kronprindsregent Frederiks laug etableres (1788). Han regjerte forresten som Frederik VI i 1814. Følgelig får vi garantert høre mer om ham neste år, når grunnlovens 200-årsjubileum skal feires.