KRISTIANSAND: På senhøsten i 2011 startet Norwegian direkterute mellom Kristiansand og Trondheim. Tonen i pressemeldingen som ble sendt ut i juni var optimistisk.

— Prisnivået på ruta Kristiansand - Trondheim er i dag kunstig høyt, og det er derfor på tide med konkurranse på denne ruta. Norwegian ser fram til å fly sørlendinger til Trøndelag til en billig penge i våre splitter nye og mer miljøvennlige 737-800-maskiner, het det i pressemeldingen.

Nå har imidlertid Norwegian valgt å stenge ruta. Fra og med februar må sørlendingene via Oslo eller Bergen for å komme seg til Trøndelag.

— Vi vurderer løpende ruteprogrammet, og ønsker så langt det lar seg gjøre å opprettholde rutene vi har. Det lot seg dessverre ikke gjøre med denne ruten, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Fædrelandsvennen.

— Hva er årsaken til at akkurat denne ruten blir lagt ned?

— Det har rett og slett vært for få som har fløyet med oss, så det har ikke vært nok etterspørsel, sier Sandaker-Nielsen.

— Vi har ikke staten i ryggen som kan pumpe inn frisk kapital, så da har vi ikke mulighet til å opprettholde ruter som ikke lønner seg, legger han til.

Lufthavnsjef Thomas Langeland ved Kristiansand lufthavn Kjevik var tirsdag kveld ikke tilgjengelig for kommentar.