LYNGDAL: De fire domfelte mennene er henholdsvis 18, 21, 22 og 23 år gamle. Alle er flere ganger tidligere dømt for vinningsforbrytelser, og satt også varetektsfengslet fram til saken kom opp for retten.

2. januar brøt en av dem seg inn på Nedenes skole i Arendal, og stjal ni bærbare datamaskiner.

Tre uker senere tok to av dem seg inn i lokalene til Lyngdal Karosseri & Auto og stjal en bil og noen mobiltelefoner.

30. januar brøt alle fire seg inn i Universitetet i Agder sine bygninger Grimstad. Aktor kunne i retten legge fram overvåkingsbilder, som viste hvordan de kom inn i Campus Grimstad ved hjelp av brekkjern. Fra universitetet ble det stjålet elektronisk utstyr verdt 165.000 kroner. I tillegg ble det gjort skadeverk i forbindelse med innbruddet for 175.000 kroner.

Tyvegodset ble fraktet til Oslo i den stjålne bilen fra Lyngdal, der varene ble solgt.

18-åringen ble dømt til fire måneders ubetinget fengsel.

21-åringen ble dømt til et halvt års ubetinget fengsel. Så sent som 8. februar i år ble han i Haugaland tingrett dømt til 45 dagers fengsel og er også bøtelagt en rekke ganger tidligere.

22-åringen fikk fem måneders ubetinget fengsel. Han hadde fra tidligere fire dommer på rullebladet.

23-åringen fikk åtte måneders ubetinget fengsel. Dette var hans niende dom.

Aktor som var politiadvokat Leif Aleksandersen, hadde for alle de domfelte lagt ned påstand om litt lengre fengselsstraffer enn det retten kom fram til. De fire russerne ble i tillegg til fengselsstraffer, dømt til å betale til sammen 250.000 kroner i erstatning til Universitetet i Agder.