KRISTIANSAND: — Vi er overlykkelige for å bli tildelt Operasjon dagsverk 2012. Dette vil bety ufattelig mye for så mange unge jenter og gutter i Nepal, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen, Kristine Storesletten Sødal i en pressemelding.

Avgjort fredag

Etter en avstemning på elevtinget i Oslo fredag, ble det klart at OD-pengene i år skal gå til Strømmestiftelsens prosjekt for kasteløse ungdommer i Nepal.

Kristine Storesletten Sødal

Ifølge stiftelsen er de kasteløse i Nepal utestengt fra resten av samfunnet. De blir behandlet som verdiløse og mange av dem ender opp som slavearbeidere på teppefabrikker eller indiske bordeller.

— En real knekk

Prosjektet, som nå vil få betydelige midler fra Operasjon dagsverk, skal gi 25.000 kasteløse ungdommer en ettårig utdanning. Noe som skal gi ungdommene kunnskap om egne rettigheter, lese- og skriveferdigheter og yrkesopplæring.

— Gjennom OD-prosjektet skal kastesystemet få en real knekk, sier Sødal.

Strømmestiftelsen ble også i 2008 tildelt Operasjon dagsverk. Den gang var det støtte til et ungdomsprosjekt i Bangladesh.

Operasjon Dagsverk er elevenes egen innsamlingsaksjon.

1. november skal tusenvis av ungdomsskoleelever og elever i videregående skole, jobbe for en sak ungdommene selv har stemt fram.