OSLO: Tirsdag morgen ble det kjent at Espen Egil Hansen (48) fra Grimstad får jobben som ny sjefredaktør i Aftenposten. Hansen kommer fra stillingen som digitalredaktør i VG, og etterfølger Hilde Haugsgjerd i redaktørstolen i Aftenposten.

— Jeg synes det er et spennende og dristig valg. Espen Egil Hansen kommer fra en veldig digital verden. Aftenposten trenger å ta noen store, digitale steg fremover. Jeg mener dette er riktig mann til riktig tid, sier Eivind Ljøstad, sjefredaktør i Fædrelandsvennen.

- Flink til å engasjere

Ljøstad og Hansen jobbet sammen i Agderposten på slutten av 80-tallet. De to er omtrent like gamle, og da Ljøstad begynte i Dagbladet, begynte Hansen i VG.

— Jeg har aldri hatt ham som sjef, men jeg hører han er flink til å engasjere. Det som kjennetegner ham som medieleder, er at han er veldig god til å tenke strategisk og riktig. Han har hatt en enorm suksess med VG nett og VGTV, så han har en veldig bra record, understreker Ljøstad.

Han er glad for å få en sørlending inn i den viktige redaktørjobben.

— Jeg tror nok det er andre egenskaper enn at han er sørlending som gjør at han er valgt. Men nå har vi hatt sørlendinger som toppsjefer både i NRK og tv 2, så da var det på tide å få en sørlending som sjef i Aftenposten også, sier Ljøstad.

- God med folk

Han får støtte av nok en redaktørkollega fra Sørlandet, Gunnar Stavrum i Nettavisen.

Gunnar Stavrum, ansvarlig redaktør i Nettavisen.

— Det er gøy at enda en toppjobb i medie-Norge besittes av en sørlending. Jeg synes Hansen er en veldig flink pressemann. Har hatt veldig gode resultater i VG nett, og jeg tror han er et godt valg for Aftenposten, sier Stavrum, ansvarlig redaktør i Nettavisen.Han tror Hansen kan bidra til ny vitalitet i Aftenposten.

— Nå har jeg aldri jobbet i VG, men mitt inntrykk er at han er oppdatert og ærgjerrig på jobb, samtidig som han er god med folk, sier Stavrum.

Selv ser han fram til å slippe ham i VG.

— Som konkurrent er jeg spent på å se hva han får til i Aftenposten. Jeg er glad for å slippe ham i VG, sier Stavrum og ler.