LILLESAND: — Det er jammen et dristig valg av Det norske misjonsselskap å velge meg som tekstforfatter, jeg som har gått alle livets bakgater, er kanskje ikke et kristent forbilde, jeg søkte ikke akkurat evigheten der. Eller var det kanskje det jeg gjorde? har Ole Paus sagt om oppgaven han ble stilt overfor.

Bestilligsverk

— For mange, og kanskje mest for ham selv, var det kanskje overraskende at han ble valgt til å skrive et slikt bestillingsverk. Men jeg har alltid hatt sans for Ole Paus, og det er et unikt verk, sier Magne Aartun.

I fire år har det vært hans drøm å få «Guds drøm» til Lillesand. Aartun ringte Paus, som sa ja umiddelbart.

— Han var ikke der da de spilte det for første gang for misjonsselskapet. Men han kommer til Lillesand, forteller Aarthun.

Håper på 400

Han sitter i en gruppe i Lillesand menighet som forsøker å gi andre opplevelser i kirken enn den tradisjonelle søndagsgudstjenesten. Drømmen hans er full kirke under konserten.

— Vi har lagt ut 400 billetter, og allerede er 200 solgt. Det er mange til å være forhåndssalg i Lillesand, hvor folk bestemmer seg et kvarter i forveien. Men om vi fyller kirken, kan vi lage en midnattskonsert etterpå, sier Aartun.

«Guds drøm» er skrevet for norske og afrikanske kor. Fra Madagaskar kommer fem sangere fra det profesjonelle koret «Lova». Agder vokalensemble står for den norske koringen. I tillegg spiller strykekvartetten Concerto moderno og Kari Iveland og Grændsens salmeorkester.

Anders Rønningen har skrevet musikken.