For gutta våre stod oppreist da iskalde gufs og dystre minner om tidligere havari feide inn over stadion. De løftet hverandre opp etter nakken da Hønefoss ga dem to iskalde rett på kjeften. De holdt seg til planen, selv da planen raknet.

De lignet på et eliteserielag.

Et ganske bra et, faktisk.I pausen, da vi ledet 3-0, skrev jeg imidlertid følgende på blokka:

Eliteseriens svakeste lag?

Setningen var myntet på Hønefoss, og da publikum på Sør Arena reiste seg og applauderte Start inn til 3-0 ved halvtid, og Tigerberget minnet verden på at vi toppet tabellen, var det på sin plass å advare mot overdreven lykke. Jeg kan ikke huske å ha sett et bortelag spille med så høy risiko, så lite presisjon, og med så stor ubalanse, som det Hønefoss gjorde de første 45 minuttene. Hadde det ikke vært for tælen i bakken, hadde Leif Gunnar Smerud gravd seg ned. Garantert. Midtstopperduoen Lafton og Ørn Sigurdson så ut som noe NAV ville innvilget arbeidsavklaringsmidler på minuttet, og det var så stor avstand og så dårlig kommunikasjon mellom lagdelene at de burde båret telefaks i bæremeis. Hele gjengen.

Hønefoss var elendige

Så kom pausen. Så kom fortsettelsen. Og plutselig så det virkelig ille ut – for Start.

Heldigvis var den kollektive ryggmargen sterk nok. Også på 3-2. Jeg er ganske sikker på at et bunnlag hadde raknet i møte med den udugelighet Start viste i begynnelsen av annen omgang. Men et lag med god struktur, et lag som stoler på egne ferdigheter, er også et lag som ikke lar seg skremme når alt rundt ser fryktelig skremmende ut.

Derfor vant vi.

Og derfor tror jeg på Mons når han sier at denne gjengen verken har eller vil snakke om bunnstriden. Acosta er et beist der bak, makker Mathisen er så arrogant at det er en fryd, Owello serverer, Gummi rydder opp og på topp er dobbeltpropellene vonde å stoppe.

I farten kan jeg ikke huske en eneste trepoenger som har vært viktigere enn den vi innkasserte på Sør Arena i går kveld. Den betyr alt. For fortsettelsen, for byggverket, for den økonomiske situasjonen i klubben, for optimismen. For stoltheten.

Vi er tilbake i eliteserien.

Vi har tatt tre poeng.

Og vi har lært at vi skal bruke stillongs i mars.