GLEDESSCENER: Gleden var stor i klasse 7C ved Vågsbygd skole da de fikk nyheten om at de hadde vunnet konkurransen Vis med Avis 2013 i Agder. Foto: Reidar Kollstad

KRISTIANSAND: – Jeg føler at jeg har blitt mer oppdatert på hva som skjer i verden og i Kristiansand, sier Karen Elise L. Øslebye (13).

I forbindelse med aviskonkurransen "Vis med Avis", fulgte skoler over hele Agder med på ulike aviser i forrige uke, og det hele ble avsluttet med en prøve for å se hvilken skole som hadde fått med seg flest nyheter. Deretter ble den beste klassen fra hvert avisområde plukket ut til å konkurrere i finale tirsdag formiddag.

– Vår klasse ble aller best. Jeg ble litt overrasket, for det var noen andre som lå bare 0,2 prosent bak oss, forklarer Even Grosaas (12 1/2).

Han fulgte nøye med på nyhetene i Fædrelandsvennen forrige uke, og i likhet med Karen Elise er det noen avisartikler han husker bedre enn andre.

– Det har vært veldig mye om Nord-Korea i det siste, og det er spennende å lese om hva som skjer der, sier han.

– Ja, jeg har også lest mye om konfliktene der, legger Karen Elise til.

Hun har også fulgt litt med på nyhetene på nett, og tror nettaviser er noe vi vil se enda mer av fremover.

– Om 20 år tror jeg papiravisa er mye tynnere fordi færre leser den. Det meste kommer jo på nett, sier hun.

Even tror det er de eldre som vil være trofaste mot papiravisa.

– Men de unge gidder nok ikke å gå til postkassa for å hente avisa når de kan lese det samme på pc-en eller mobilen, sier han og ler.

Lærer for 7C, Terje Flaa, forteller at elevene har vært flinke til å få med seg både sport, nyheter, kultur og politikk.

– De har gjort en god innsats, og virkelig fulgt med på hva som rører seg både i Kristiansand og internasjonalt, sier han.