GRIMSTAD: — Han ble erklært død i går formiddag. Mannen døde som en følge av skadene han pådro seg i fallulykken, sier etterforskningsleder Leif Viken ved Grimstad politistasjon.

Mannens pårørende er informert om dødsfallet. Det gjorde at politiet tirsdag frigjorde navnet til den døde - Ola Rundsag Høgetveit fra Evje. Han var student ved UiA Grimstad.

Natt til lørdag ble 21-åringen funnet alvorlig skadet ved en trapp i Juskestredet i Grimstad sentrum. Ettersom årsaken til skadene var uklare ble saken etterforsket av politiet.

— Vi visste ikke hvorfor han lå i bunnen av trappa. Derfor måtte vi forsøke å finne ut hva som hadde skjedd, sier Viken.

Fant spor på taket

Etter en omfattende etterforskning kom politiet fram til at 21-åringen var utsatt for en ulykke og at det ikke hadde skjedd noe straffbart.

— Vi har kommet fram til at de skadene han fikk er forenelig med et fall fra stor høyde. Vi har også funnet spor på taket over funnstedet som underbygger dette, sier Viken.

FALT: Natt til lørdag ble 21-åringen funnet i dette smuget bak Skyline i Grimstad sentrum. Mandag omkom han av skader han pådro seg etter et fall fra taket. Foto: Erlend Olsbu

Da ambulansen kom til stedet lå 21-åringen i bunnen av trappa, men det var ikke her han lå da han først ble oppdaget.— Han ble funnet av personer som han hadde vært sammen med tidligere på kvelden. De flyttet ham bort til trappa, noe som ble gjort i beste mening. 21-åringens skader var ikke umiddelbart synlige og situasjonen ble på dette tidspunktet ikke oppfattet så alvorlig som den egentlig var, sier Viken.

Var på nachspiel

Ifølge Viken hadde 21-åringen vært på nachspiel i en av leilighetene i bygget før ulykken skjedde.

— Det har vært et nachspiel hvor en betydelig mengde mennesker har vært innom, sier Viken.

— Var det noen som så at han gikk ut på taket?

— Vi har ingen vitner som har sett at han har vært på taket. Men vi har indikasjoner på at han har vært der, sier Viken.

Politiet vil nå be om at det blir gjennomført en obduksjon.

— Det vil bli foretatt en obduksjon, slik at vi med sikkerhet kan fastlå at det ikke har vært noe annet inne i bildet. Men vi føler oss trygge på at det dreier seg om en tragisk ulykke, sier Viken.