— Det er Kommunenes Sentralforbund og Norsk Kommunalteknisk Forening som skal dele ut prisen på messa Miljø & Teknikk, og dere har Bamble, Brønnøy, Nedre Eiker og Trondheim som konkurrenter. Dette blir jo spennende?

— Javisst! Vi synes selv at vi gjør en god jobb og har fått skolebyggene opp på et godt nivå. Få med at vi har en flott stab! Vi har hele tiden fokus på innemiljø og arbeidsmiljø. De fleste ventilasjonsanleggene er renovert, og resten vil bli tatt de neste to-tre årene. I tillegg legger vi vekt på at solavskjermingen skal være god. På Brentemoen har vi nå installert en spesiell type, som tar 90 prosent av varmen.

- Dere har også gjort mye på datafeltet, med systemer for alt fra renholdsprogram til adgangskontroll?

— Disse programmene gir oss en bedre oppfølging og kontroll. Og styresystemer gjør at vi kan sitte hvor som helst og styre ventilasjon og varme. Vi har prøvd både fra Danmark og Thailand, og det har gått greit!

- Brentemoen skole er 135 år, og det er vel en utfordring?

— Joda, men vi har en grei måleindikator i energiforbruk per kvadratmeter. Og selv på Brentemoen har vi et svært lavt energiforbruk. Det betyr at bygget er i god stand. Og Borkedalen skole har blitt rehabilitert. Fra 2005 til 2009 brukte vi 49 millioner på å rehabilitere skolene.

- Du har arbeidet i Lillesand kommune i mange år?

— Til og fra har det jo blitt mange år. Jeg begynte første gang i kommunen i 1975, på landbrukskontoret. Og før jeg overtok den stillingen jeg har i dag, var jeg jordbrukssjef. Fra 1999 til 2003 var jeg ordfører. Og ellers har jeg jo vært bonde en god del av livet mitt. Jeg drev aktivt gård fram til for 12 år siden. Men da jeg ble ordfører, ble det for mye, så gården ble overtatt av den eldste sønnen. Vi drev i hovedsak med gris og storfe, men de siste fire årene ble det struts. Det gikk bra helt til de åpnet for fri import av strutsekjøtt fra Namibia.

- Har du noen hobbyer?

— Jeg trives godt med hus og hage, og det huset jeg bor i nå, har jeg selv satt opp på fritiden, for fem år siden. Jeg gjorde alt selv, fra muring til tømring. Nå holder jeg på med hytta!