Rasmussengruppen gir 100.000 kroner til Høyre i forbindelse med valgkampen. De er en av flere innen næringslivet som i det siste har gitt partiet økonomisk bidrag.

— Personlig har jeg stemt Høyre i hele mitt liv. Vi deler deres syn i mange saker, og mener det er på tide med et regjeringsskifte. Derfor ville vi gi et bidrag, sier Dag Rasmussen, administrerende direktør i det familieeide selskapet.

STØTTER HØYRE: Rasmussengruppen støtter Høyre med 100.000 kroner før årets valgkamp. Dag Rasmussen sier han har stemt Høyre hele livet, men ønsker ikke å gå inn i noen debatt om politiske saker. Foto: Torstein Øen

Det er andre gang de støtter Høyre økonomisk i valgkampen. De ga 100.000 kroner også ved forrige valgkamp.

Flere saker

Ifølge egne tall har Høyre fått ni millioner gjennom bedrifter og større enkeltgaver i 2012 og 2013. Når de har fått støtte fra næringslivet, har kampen mot formueskatten blitt dradd fram som en viktig grunn.

Dag Rasmussen vil ikke gå nærmere inn på hva det er med Høyres politikk som gjør at de gir dem støtte.

— Jeg kunne ha dradd fram flere saker, men ønsker ikke å gå inn i en politisk debatt her, sier Rasmussen.

Han sier han gav støtten etter å ha fått en henvendelse fra Høyre.

— Ved forrige valg hadde vi saken opp i styret, så dette er en videreføring, sier Rasmussen.

Ny politikk

Fædrelandsvennen har sjekket gavene hos både Arbeiderpartiet, KrF og Frp. Det er kun hos Høyre at vi finner større enkeltgaver fra bedrifter eller enkeltpersoner i landsdelen.

Partiet markerer seg også som det partiet som får mest støtte fra næringslivet.

— Det er de færreste som grunngir hvorfor de støtter oss, men vi har noen kontaktmøter, og innspillene går på at de har sans for vår næringspolitikk og det at vi er opptatt av vilkårene for å investere i Norge, sier Lars Arne Ryssdal, generalsekretær i Høyre.

At de ønsker et regjeringsskifte er også en vanlig begrunnelse.

Ifølge Ryssdal blir det meste av pengene brukt til intern opplæring og til å nå ut til medlemmer gjennom husbesøk og stand.

— Har det blitt lettere å få støtte fra næringslivet?

— Det er to trender. Over flere år har vi sett at dette er et marked som har skrumpet inn, siden færre selskap er privat eide. Men samtidig merker vi at vi er i medvind, og mange sier at de ønsker et regjeringsskifte.