Årsaken var at franskmannen fikk underkjent et hopp på 6,07 meter som ville plasserte ham som nummer to på verdensstatistikken gjennom alle tider. Bare legenden Sergej Bubka har hoppet høyere.

Han var borti listen, men den ble liggende. Forsøket ble likevel underkjent fordi listen hadde hoppet ut av stilling og hvilte på kanten av festet.

En rasende Lavillenie sparket i reklameskiltene og brølte ut sin skuffelse før han falt ned på gulvet. Etter en stund lot han seg overtale til å feire vinnerresultatet 6,01 og den overlegne seieren.

— Dette skulle vært en ekstraordinær dag for meg, men i stedet føler jeg tomhet. Jeg vet at jeg greide det. Jeg har sett videoene som viser det. Jeg er den nest beste gjennom alle tider, sa Lavillenie etterpå.

— Reglene er dumme. Jeg snakker rett ut, for alle vet det. Det er så mange hindringer for oss i dag. Vi har mindre tid før hvert hopp, og vi må ha kortere pigger. Det er ikke det samme som da Bubka satte rekorder for 20 år siden. Jeg ville ikke hatt noe problem med å hoppe høyere den gang, la han til. (©NTB)