AGDER:Ljosland skisenter i Åseral melder Kristin Ljosland om fantastiske forhold i bakken, og en snømengde på 125 centimeter.

— De kalde temperaturene gjør bakken fast og fin, poengterer hun.

Begge trekkene og skibåndene er åpne, det samme er alle traseer. Ljosland byr på 55 kilometer oppkjørte løyper, seks hopp og seks rails i terrengparken, og har følgende program framover:

I dag torsdag er det fakkelrenn klokken 20.00. Fredag og lørdag er det afterski for voksne. Lørdag klokken 14.00 arrangeres det også barneskirenn i barnebakken for de minste.

FLOTTE FORHOLD: Hovden alpinsenter onsdag denne uka. Foto: Sture Pilegård

— Postkortforhold

Daglig leder Sture Pilegård ved Hovden skisenter i Bykle er sikker på fortsatt godt besøk ut uka, og melder at det har vært rundt 2000 daglig besøkende den siste uka.

— Vi gleder oss til fortsatt postkortforhold i bakken. Det dirrer nesten i luften med sol fra blå himmel og hvite fjell, sier Pilegård og fortsetter:

— Det nye trekket på Hovdenut virker stabilt og frakter gjester som i all hovedsak vil kjøre off-piste og løssnø. Om været blir som spådd så får vi en helt fantastisk drømmehelg her oppe alle mann.

Samtlige tre heiser og fem trekk er åpne på Hovden, og snømengden er på 65-80 centimeter.

God blanding av snø

Ved Eikerapen alpinsenter kan Morten Ugland melde om flotte forhold i bakken og jevn tilstrømning av folk.

— Bakken er fin og det er en god blanding mellom kunstsnø og natursnø. Det er ikke is eller skarve, men god styring, sier Ugland.

Ugland forventer enda større tilstrømning av folk inn mot helga.

— Jeg ser ut av vinduet nå at en del ungdommer kjører off-piste ned heia, så det ser greit ut selv om det ikke er puddersnø, sier han.

Godt besøk

Brokke alpinsenter melder Katrine Larsen om flotte forhold, selv om bakken onsdag var litt hard.

— Men det er deilig med sol, og temperaturen er god. Vi har hatt godt besøk hittil, opplyser hun.

Senteret byr på 45 kilometer med preparerte langrennsløyper og rundt 70 centimeter snødybde. Fire av fire heiser er åpne, samt en stolheis, to trekk og barnetrekket. Isbanen er også åpen, med belysning på kveldene.

Kommende lørdag er det "Dag i parken" for de yngste fra kl. 13. Fra klokka 20 samme dag er det afterski i Nistebui med livemusikk fra Bjørn Vidar Gundersen.

- Perfekte forhold

Ruben Bortelid ved Bortelid skisenter melder om nydelig vinterferievær over 70 kilometer med kvistede langrennsløyper og samtlige fem åpne skiheiser.

— Forholdene i bakken er perfekte, og vi byr på aktiviteter som smørekurs, hopprenn og leilighetsauksjoner denne uka, opplyser Bortelid.

Han legger til at besøket i forrige uke, da Rogaland hadde vinterferie, var rekordbra.

— Vi økte 40 % sammenlignet med vinterferien til Rogaland i fjor. Vi har også merket en økning i Aust og Vest Agder sin ferie frem til nå, forteller Bortelid.

Snødybden i terrenget på Bortelid ble nylig målt til 102 centimeter.