SØRLANDET: I tur og orden og stadig økende grad har Nært-redaksjonen lagt reiser til steder med mer eller mindre eksotiske navn, og det uten å belemre økonomiavdelingen med plagsomme reiseregninger.

Det startet med besøk i Jerusalem og fortsatte i Libanon, i henholdsvis Venneslas granskog og Flekkerøys indre strøk. I tur og orden reiste vi litt fram og tilbake til Øvrebø, for å stikke innom så vel Amerika som Spania før vi dro til Skarpengland for å gå på nå tørrlagte Genesaretsjøen.Dermed konstaterer vi skråsikkert at et få kilometer langt område langs Setesdalsveien er Sørlandets mest internasjonale strøk.

Langt unna

Vår ferd har også strukket seg til gjestmilde øyer som Sumatra og Madeira på Møvig, Galapagos i Brennevann på Erkleiv og Madagaskar i Spind.

Vi har oppsøkt Kanaans land, noe folk i Grimstad kalte gamle Eide kommune, fordi området fløt av melk og honning, og registrerer at den slags nå bare finnes på butikken i Homborsund.

Enda et Jerusalem

Ferden har dessuten omfattet Murmansk i Farsund, Port Arthur i Mandal og Tyskland på Justnes. Og sannelig fant vi enda et

Jerusalem, beliggende nær Nasaret i Valles fjellheim. Noen mil lenger sør hviler vakre Åraksbø, lenge kjent som svarte og dystre Sodoma. Og enda lenger sør, i Byglandsfjord, kan Danmark oppsøkes.

På vei til flere av disse stedene krysset vi Mississippi, en bekk i rør under riksvei 9 på Strai. Litt lenger vest, fra Tinnheia til Hannevika, er St. Moritz. Opprinnelig en 20 meters hoppbakke, nå en ganske bratt snarvei for gående og løpende fra den såkalte promilleveien i retning byen.

Enda mer

Reisevirksomheten har kort sagt vært så omfattende at vi ikke har rukket å besøke alt det internasjonale som finnes i vår nærhet.

Men kanskje du har lyst.

Derfor avrunder vi serien med å anbefale følgende reisetips:Portugal i Øvrebø, Nilen og Gibraltar nær Ågerøya, Bremerholm, Hawaii, West Point, Danmark og Finland i Landvik, Hollywood og Florida i Farsund, Floridaodden, Frankrike, Flandern, Squaw Valley og Holland på Flekkerøy, Jeriko på Justøya og i Tvedestrand, Amerikakleiva i Arendal, Oljeberget i Lillesand, Betlehem i Vennesla, Madagaskar ved Tvedestrand, Manhattan i Setesdal vesthei samt Golanhøyden i Kvinesdal.

God tur!