KRISTIANSAND: — Det var en stor lettelse, sier rektor Knut Aasen om hvordan foreldrene synes det var å få sønnene hjem.

På Kjevik lørdag ettermiddag ventet familie, venner og skolekamerater på flyet fra Amsterdam. De fire elevene fra Kvadraturen skolesenter; Aleksander Klev (18), Christian Berentsen (17), Christopher Bjørnarå (17) og Daniel Tønnessen (17), som kom fra ulykken i Kenya uten fysiske skader, kom endelig hjem til Norge. I tillegg kom tre lærere og Torfinn Buseth fra Elkem tilbake til hjembyen.

På Kjevik fikk nær familie ta imot elevene på et avsatt rom før de kom ut i ankomsthallen. Deretter ventet omfavnelser fra om lag tredve andre personer som hadde møtt opp for å ta imot guttene.— Alt det som skjer videre nå, er individuelt. Alle har hatt en stor psykisk påkjenning. Hver av dem har fått sin kontakt i kommunen som er klar for å gi dem det som trengs, sier Aasen, som møtte opp på Kjevik sammen med flere representanter fra fylkeskommunen og forsikringsselskap.

Fortsatt er faglærer Bjørn Erik Tobiassen igjen i Kenya. Det samme er tre andre elever som ligger på sykehus. Disse skal etter planen transporteres hjem i ambulansehelikopter søndag.

Det er ikke avgjort når kisten med avdøde Øystein Bronebakk kommer til Norge.