KRISTIANSAND: Paul Otto Aasen fra Hamresanden skulle sende 22 bedriftspakker fra hjemmekontoret sitt på Hamresanden forrige torsdag, og fikk en budbil fra Posten til å hente pakkene hjemme hos seg.

Mandag denne uka kom regningen i posten, og Aasen trodde ikke sine egne øyne da han kikket ned på sluttsummen.

— Først leste jeg 7700,- og tenkte: "Ok, litt dyrt". Deretter så jeg nærmere etter og leste 77.000,- og tenkte at det måtte være en feil, sier Aasen.

Men til slutt talte han sifrene nøyaktig, og fant at den samlede portoen for 22 pakker med brevark og annen rekvisita til Østfold fylkeskommune beløp seg til tre kvart million og vel så det.

Eller helt nøyaktig: 778.912,50 kroner.

— Jeg har akkurat sendt inn momsregnskapet, men tok ikke med denne regninga, gliser den pensjonerte flykapteinen, som nå livnærer seg på rekvisitasalg fra egen kjellerstue.

Tar det med et smil

Han og kona Laila Aasen (72) driver det hjemmebaserte firmaet Rühne trading, og de leverer lasertrykte postkort og annet kontorutstyr til blant annet tannhelsetjenesten og andre offentlige instanser.

Den tyngste pakken i denne forsendelsen veide 13,5 kg, og for det skulle Posten ha 80.683,- for å befordre den til Sarpsborg.

- Vi skjønte jo straks at det måtte være snakk om en durabelig feil, sier kona Laila.

Mannen Paul Otto smilte også, men ikke med én gang:

- Jeg kjente det i blodpumpa da jeg sto der med arket i hånda, sier han.

Aasen forteller at han straks ringte regnskapsavdelingen i Posten, der de kunne opplyse at det sekssifrede portokravet var sendt ut ved en feiltagelse.

Slipper å betale

Ved fakturaavdelingen i Posten får fvn.no opplyst at gigantfakturaen er et resultat av en feil ved en ny måle- og veiestasjon ved Kristiansand postterminal.

De tre siste dagene av februar skrev denne stasjonen ut feilaktige fakturaer i vilden sky.

— Dette er selvsagt en feil, og det blir rettet opp. Vi beklager det som har skjedd, sier informasjonssjef Pål Jakobsen i Posten Norge AS.

- Så Aasen må ikke betale giroen på forfall den 12. mars?

— Hehe, nei det sier seg selv at de skal slippe, sier han.

Ny faktura er sendt ut, og den vil ligge i tretusenkronersklassen.

— Det er nå en gang slik når mennesker er involvert at det kan forekomme feil, men dette er en glipp vi heldigvis var klar over, sier Jakobsen.

Har du fått feil faktura fra Posten? Ring tipstelefonen på 03811 eller send oss en mail på tips@fvn.no