LISTER: Dommen ble avsagt denne uka. Lastebilføreren ble dømt til15 dagers fengsel, 10 000 kroner i bot og tap av førerkortet i ni måneder med krav om praktisk prøve. Hendelsen skjedde 30. november i fjor.

Ifølge lastebilførerens forklaring kjørte kjøreskolebilen veldig sakte da den kom ut på E 39 fra Sira. Han valgte derfor å legge seg i forbikjøringsfeltet opp den påfølgende bakken, men kom ikke forbi.

Ble provosert

Mot toppen av bakken tok han igjen kjøreskolebilen og forsøkte på nytt. Ifølge kjørelæreren la lastebilen seg tett opp mot kjøreskolebilen, som en slags markering.

Dette mislikte kjøreskolelæreren og han bremset for å signalisere at den andre sjåføren skulle trekke seg unna.

Ifølge tiltalte skal denne bremsingen gjort at han også måtte bråbremse for å unngå kollisjon, og dette provoserte ham.

Etter å ha kjørt videre et stykke foretok han en forbikjøring. Tiltalte forklarte at dette skal ha foregått normalt, men medgir å ha bremset litt hardt etterpå.

Ifølge kjøreskolelæreren og eleven la tiltalte seg inn i kjørefeltet før han var kommet helt forbi, og bremset så hardt at kjøreskolebilen måtte nødbremse og kjøre ut til høyre.

Neandertalerspråk

Det de alle er enige om er at det oppsto en lite saklig diskusjon mellom tiltalte og kjørelæreren etterpå, og sistnevnte kontaktet deretter politiet. I tiltaltes forklaring betegnes samtalen som «neandertalerspråk».

Et tredje vitne bekreftet kjøreskolelærerens forklaring og betegnet hendelsen som dramatisk.

Retten mente tiltalte handlet med forsett og bemerket at trafikanter må avpasse sin kjøring etter kjøreskolebiler.