FLEKKEFJORD: Det var i nyttårshelgen at bilen, en Toyota Prius, ble stjålet fra Toyota Flekkefjord. Søndag formiddag sto bilen parkert utenfor butikken igjen, på nøyaktig samme parkeringsplass som den ble stjålet fra, melder Agder. Nøkkelen lå i armlenet i midten.

— Det er ganske spesielt at noen stjeler en bil, kjører mange tusen kilometer i løpet av en uke og så setter den tilbake der de tok den. Som regel setter de bilen fra seg en eller annen plass. Dette er ganske utrolig, sier salgssjef Hans T. Loga ved Toyota Flekkefjord.

Han er svært glad for at bilen kom tilbake etter tyvenes frekke biltur. Men har likevel en bønn til til de som brøt seg inn i bilforretningen i nyttårshelga.

— De har vært inne i butikken og fått med seg en del nøkler til flere andre biler. Vi har tre biler der de også har fått med seg alle reservenøklene. Vi tenker at de kanskje har kastet dem fra seg et sted etter at de fant en bil som passet. Det hadde vært veldig greit om de kunne sende oss et anonymt brev og fortelle oss hvor vi kan begynne å lete, sier Loga.

Bilkjøpere uten bil

Han beskriver de manglende nøklene som det verste med hele innbruddet.

— To av bilene vi mangler nøkler til, var solgt. Kjøperne har dermed ikke fått bilene sine. Det er selvsagt synd, sier Loga.

Bilen blir brukt som demonstrasjonsbil, og skulle være lett gjenkjennelig. Men bortsett fra en bensinregning som ikke er betalt på Kløfta, aner ikke Loga hvor bilen kan ha vært.

— Bilen var ganske skitten. Inni så det ut som om tyvene hadde kost seg skikkelig. De hadde griset med mat, spist nøtter og sølt med det ene og det andre. Men bilen er vasket nå, og ble helt fin igjen, sier salgssjef Hans T. Loga ved Toyota Flekkefjord.

Venter på fartsbot

Han har ikke fått tips, verken om hvem som kan ha stjålet bilen, eller hvor bilen har vært før eller etter Kløfta.

— Det er kanskje nærliggende å tro at det er lokale folk, siden de har satt bilen på plass igjen i Flekkefjord?

— Ikke nødvendigvis. De kan jo ha hatt en bil stående i nærheten som de kan ha brukt. Nå venter vi for å se om det kommer inn informasjon fra bompasseringer eller om de kan ha blitt tatt i en fotoboks. Men slikt kan jo ta lang tid, sier Loga.

Stedet bilen ble stjålet fra var ikke kameraovervåket, verken da bilen ble tatt eller da den ble satt på plass.

— Nå har vi selvsagt gjort noe med det, opplyser Loga.

Miljøvennlige tyver

Politiet har, ifølge avisen Agder vært på stedet og sikret seg spor.

— Dersom vi finner gode avtrykk og de matcher med avtrykk i våre registre, bør det være god mulighet til å få tak i den eller de som stjal bilen. Alternativet er at vedkommende tar kontakt med oss, sier lensmann Asbjørn Skåland til Agder.

Fram til tyvene blir funnet, må salgssjef Loga finne seg i at kunder og bekjente flirer av historien.

— Folk bare tuller og tøyser. Sier takk for lånet og sånt. Ellers synes jeg det er litt artig å se at tyvene begynner å bli miljøvennlige og velger hybridbil, sier Loga.