KRISTIANSAND: — I Avenyen er det snart ingen andre drivere igjen, og vi må være der kundene er. Nå er det i Sørlandssenteret, sier Espen Braaten, administrerende direktør sport i Gresvig, til Fædrelandsvennen.

Men når Gresvig bytter ut Avenyen med Sørlandssenteret for sitt G-Max-konsept, starter de sin tredje pågående leieavtale i Sørlandsparken.

Og det bare to år etter etableringen i Avenyen.

Konsernet ivrer nemlig etter å komme innenfor Sørlandssenterets vegger, der hovedkonkurrenten XXL allerede er etablert. Selv om husleiekontraktene på flere millioner kroner årlig ikke kan brytes.

— Når vi flytter ut av ett lokale så må vi betale husleie helt til det kommer inn noen nye leietakere. Vi har en forpliktelse til å betale husleie i Avenyen, men om vi må betale to husleier når vi flytter kan jeg ikke si før den tid kommer, sier Espen Braaten.

Lange kontrakter

Fædrelandsvennen kjenner til at Gresvig-konsernet har en leieavtale i Barstølveien 60 ved siden av Plantasjen, der G-sport lå tidligere sammen med Expert.

Gresvig har her igjen fire år av leieavtalen, etter hva som opprinnelig var en tiårskontrakt.

I Avenyen varer som regel leieavtalene 10-15 år, og en inngått avtale der vil vare i flere år fremover.

I tillegg kommer den nye leieavtalen i Sørlandssenteret. G-Max flytter inn når byggetrinn 2B står ferdig til høsten, trolig rundt oktober/november.

Ingen i Gresvigs konsernledelse ønsker å kommentere ytterligere om disse leieforholdene til Fædrelandsvennen nå.

- Avenyen ikke attraktivt

Men Espen Braaten sier rett ut at Avenyen ikke lenger er et attraktivt sted å være.

— Vi har drevet greit i Avenyen, men vi trenger mer attraktive naboer, sier han.

I fjor sommer ble det kjent at Gresvig blør i sportskrigen. Konsernet tapte 206 millioner kroner i 2011, blant annet som følge av investering i seks nye G-Max varehus – deriblant Avenyen.

Morten Halvorsen, varehussjef i Kristiansand, sier at salgstallene flatet ut i 2011 og 2012. — Besøkstallene har vært preget av at Ica og XXL flyttet ut. Vi er fornøyd med etableringen, men sportsbransjen er tøff, og det sier vel sitt at vi nå flytter over til Sørlandssenteret, sier han.

- Får insentiver

Hallvard Nilsen, leder i Sameiet Avenyen, sier at leiemarkedet er knalltøft.

— Leietakere kjøpes over ved at de gis ulike insentiver innen leie- og etableringskostnader. Og Olav Thon har den største lommeboka, sier Nilsen.

Det er Olav Thon Eiendomsselskap ASA og DNB som eier Sørlandssenteret med 50 prosent eierandel hver.

Nilsenhar imidlertid forståelse for at G-Max ønsker å etablere seg ved siden av XXL idet nye senteret.