VENN: Torben Larsen er venn av Odd Sørensen.

Natt til søndag for en uke siden ble den danske badebyen Løkken åsted for flere voldsepisoder som endte med at Odd Sørensen fra Kristiansand ble påkjørt og kritisk skadet.

Et dansk par sitter fengslet, siktet for grov vold mot i alt fem personer og drapsforøk på 48-åringen. De nekter å ha kjørt på Sørensen med vilje.

Vekket fra koma

VENN: Torben Larsen er venn av Odd Sørensen.

Etter en uke i kunstig koma på Aalborg universitethospital, ble kristiansanderen lørdag vekket. Ifølge vennen Torben Larsen er Sørensen hardt skadet.— Odd har hatt flaks som overlevde dette. Og det er ikke de to som kjørte bilen sin fortjeneste. De er gale mennesker, sier Larsen

Fædrelandsvennen møtte ham lørdag i Aalborg. Larsen uttaler seg på vegne av kona til Sørensen.— Odd er våken og blir flyttet fra intensivavdelingen om to dager. Han forstår hva kona sier til ham, men kan ikke selv snakke ennå. Alt i alt er det godt nytt, sier Torben Larsen.

Ifølge Larsen er det for tidlig å si noe om omfanget av skadene.

- Meid ned

Odd Sørensen er bosatt i Løkken, på vestkysten av Jylland. En dansk mann (27) og hans kjæreste (23) skal ifølge politiet ha kjørt på Sørensen da han forsøkte å stoppe dem fra å stikke av fra diskoteket Pakhuset etter at de hadde angrepet flere ansatte.

– Han stilte seg opp på gaten da de stakk fra stedet i et forsøk på å stanse dem. Så har de bare kjørt ham rett ned. Vi har siktet dem for drapsforsøk fordi vi mener det er snakk om en bevisst påkjørsel, sa vaktsjef Poul Badsberg i Nord-Jylland politidistrikt til NTB da paret ble fengslet mandag for en uke siden.

- Ble kastet ut

Torben Larsen er en av tre brødre som eier diskoteket i Løkken. Han var ikke selv ved Pakhuset voldsnatten, men har fått beskrevet hendelsene av de som opplevde dem.

Ifølge Larsen kom det danske paret tilbake til diskoteket etter stengetid for å ta hevn mot hans bror Flemming Larsen. Han hadde kastet dem ut av diskoteket tidligere på kvelden.Paret var bevæpnet med flasker da de knuste vinduene i inngangsdøren, tok seg inn og gikk til angrep. Torben Larsens bror ble slått i hodet med en glassflaske og en 11 kilo tung gassflaske. På sykehuset måtte han sy 37 sting i hodet, men er ellers kommet velberget fra hendelsen

Ingen vitner

Odd Sørensen hadde vært inne på diskoteket etter stengetid. Hvordan han ble påkjørt mener Torben Larsen er usikkert. Han sier det ikke var noen vitner til selve hendelsen.

Etter at paret i vill fart hadde kjørt bilen sin bort fra diskoteket, ble Odd Sørensen funnet bevisstløs og kritisk skadet.

— De to som kjørte bilen, påstår at Odd sprang ut foran den. Men det vet vi ikke. Det kan godt være at Odd har sett hva som har skjedd, og tenkt at han ville hjelpe og stoppe bilen før de stakk av, sier Larsen.

— Det jeg vet med sikkerhet er at Odd har slått hodet i frontruten på førersiden til parets bil, fordi jeg har sett et bilde av bilen, sier han.

En festby

Torben Larsen sier Løkken er en by hvor det festes hardt.

— Løkken er kjent for å være en festby, og i en festby skjer det ting. Men ikke noe som dette her, det er ikke normalt, sier han til Fædrelandsvennen.

Det danske paret var på ferie i Løkken med stjålet bil og campingvogn. Begge er kjenninger av politiet. De kjente ikke Odd Sørensen.