KRISTIANSAND: Den 19. juni i fjor ble det vedtatt en ny lov om kommunale krisesentertilbud, og ved nyttår 2010 trådte loven i kraft.

Det innebærer blant annet at kommunen skal ha et krisesentertilbud til menn som skal omfatte et gratis samtaletilbud i form av en krisetelefon. Loven likestiller menn, kvinner og barn som utsettes for vold.

Døgnet rundt

Nå er en krisetelefonen opprettet, i all hovedsak for menn som er utsatt for vold eller trusler om vold i nære relasjoner.

Telefonnummeret som kan ringes døgnet rundt er 91 36 65 24. Med vold i nære relasjoner menes i denne sammenheng: All fysisk vold, inkludert seksuelle overgrep, voldtekt og psykisk vold og trusler mellom nåværende og tidligere partnere, kjærester eller andre familiemedlemmer som søsken, foreldre og barn.

Under fire øyne

— Dette tilbudet innebærer foruten en døgnåpen telefon og et tilbud om en samtale under fire øyne, sier Raymond Lønberg, som er ansatt som prosjektleder i Kristiansand kommune..Lønberg har mangeårig erfaring med tematikken som spesialpedagog, sosialarbeider, terapeut og seksualrådgiver.

— Frem til nyttår vil det være jeg som betjener telefonen. Alle som ringer vil også få muligheten til en samtale på kontoret mitt, sier Lønberg.

Samarbeidsprosjekt

Ordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Kristiansand og elleve andre kommuner i Vest-Agder, og skal formaliseres fra nyttår.