KRISTIANSAND: Det var ved 05-tiden to personer knuste en rute i huset i Steinkleiva på Lund og brøt seg inn til ekteparet.

I følge etterforskningsleder Leif Vagle har den ene av disse oppholdt ekteparet i 70-årene ved å binde dem fast og stenge dem inn på et rom, mens den andre personen gikk gjennom huset og stjal flere gjenstander.

— Det er snakk om to personer, men fordi det var mørkt i rommet var det vanskelig å se hvordan de så ut. Begge var rundt 180 cm høy, og den ene var normalbygd mens den andre var tynn. Begge hadde på seg mørke klær og finlandshette, sier Vagle til Fædrelandsvennens nettavis.

Truet med å drepe

Ranerne skal ha oppført seg svært truende mot ekteparet, og truet med å drepe dem hvis de ikke fulgte ordre.

Det er usikkert om det ble brukt våpen, men i så fall var det tildekket på en eller annen måte, i følge Vagle. Ranerne skal ha oppholdt seg i boligen i en drøy time, før de forsvant i ekteparets bil mellom klokken fem og seks.

Bilen som ble stjålet er en mørkeblå Mercedes 190 E med registreringsnummer PN 94114. Det er hvite trekk på nakkestøttene foran i bilen.

Ble ikke skadet

Politiet er svært interessert i tips, og ber alle som kan ha sett noe ta kontakt med politiet omgående.

— Det har ikke vært noen form for slåsskamp, og ekteparet ble ikke skadet, sier Vagle.

Ekteparet var torsdag morgen i avhør hos politiet. Vagle ønsker foreløpig ikke å røpe flere detaljer av hensyn til den pågående etterforskningen.