BIRKENES: — Vi snakket om at det hadde vært moro å arrangere en konsert i Birkenes med bra band i stedet for bare disse musikkorpskonsertene, sier Geir Atle Ellingsen (24) og Roy Henrik Lundstrøm (23). Og de legger til:- Birkenes er en flott kulturbygd med en fantastisk dugnadsånd. Og det håper vi at også vi vil dra nytte av. Noe som ser ut til å lykkes. De smiler der de sitter i vinterblesten på Rugsland. På jordene nedenfor vil det - håper de - bli liv og røre 30. juli. Med fem-seks band, mat og drikke og forhåpentlig tjukt av tilreisende både fra Birkenes og resten av Agder. Med 400 publikummere regner de med å gå i null.- Plutselig her i fjor sommer hadde Geir Atle snakket med resten av gutta om at det hadde vært artig med en festival, sier Roy. Mens Geir skyter inn at tar du flere konserter på én dag, så blir det jo en festival av det.Like før jul ble det holdt informasjonsmøte om planene, og mange meldte seg interessert. Nå er de fleste oppgavene fordelt. - Men hvorfor Rugsland?- En av oss i styret bor her ute. Og nå er lånet av to jorder i boks. Da var vi ikke i tvil, sier Geir. Og en riktig vakker ramme vil det bli rundt sommerens arrangement, med grønne enger, granskog og en doven Tovdalselv som bakteppe. Påminning med Dharma

Gjengen bak festivalplanene er godt voksne ungdommer i starten på 20-årene. De jobber eller går på skoler rundt om i landet. «Møtene» må dermed tas på internett. Der har de også en hjemmeside, der siste Panikk-nytt er å finne. Blant annet at det skal være en liten påminnelse om sommerens festival med frontfigurene i Oslo-baserte Dharma mellom salgshyllene på Centrum Video onsdag 2. mars.Hvem som dukker opp på spillelista 30. juli, er det for tidlig å si så mye om. Mange forhandlinger er på gang. Men lokale Fishfinger kommer. Og det er jo ingen grunn til panikk, det er tross alt fem måneder til den store dagen. Vil skape «gathering»

— Hvorfor i all verden kaller dere dette Panikkfestivalen?Da vi satt i fjor og snakket om festival, var det en som sa: «Dette er første gang vi arrangerer noe slikt, vi kommer garantert til å få panikk!» Og der kom jo navnet ut av det blå. I tillegg debuterte jo vår store stolthet, Venke Knutson, med »Panic»-singelen, sier Geir.- En ting til: 30. juli er sommeren på hell, og man har panikk for at man ikke har fått gjort nok. Og da er det jo godt med en festival, smiler Roy. - Vi ønsker å skape noe i bygda vår. Selv om mange bor rundt forbi i landet, så står røttene sterkt her. Det skjedde ikke så mye i ungdomstida vår på dette feltet, så nå håper vi å skape en skikkelig «gathering», sier de to.