KRISTIANSAND: En av forsvarerne til til de voldtektssiktede, bekrefter overfor Fædrelandsvennen at jenta er bosatt på Sørlandet.

Sju menn skal ha voldtatt den 16 år gamle jenta til sammen tolv ganger i løpet av natta mellom 8. og 9. desember i fjor.

Dette skjedde i følge Oslo-politiet i en leilighet på Skullerud i hovedstaden.

Jenta skal ha gitt gode beskrivelser av overgriperne. Fem av de sju er varetektsfengslet, en kjenner politiet identiteten på, mens de etterforsker for fullt for å få fatt i den sjuende.

Den 16 år gamle jenta ble med en bekjent 19-åring av kurdisk opprinnelse fra Kristiansand og flere andre på biltur til Oslo 8. desember. En av de andre siktede er også fra Kristiansand, og var med på bilturen fra Kristiansand til Oslo.

Der skal de to ha kommet i kontakt med andre fra det kurdiske miljøet, de skal ha havnet i en leilighet hvor jenta ble med og der skal hun ha blitt voldtatt gjennom store deler av kvelden og natta. I leiligheten skal jenta ha blitt voldtatt av til sammen syv menn inntil 12 ganger i løpet av kvelden og natten.

Flere nettaviser skriver i dag at dette kan være snakk om norgeshistoriens styggeste voldtektssak.

19-åringen bosatt i Kristiansand ble først pågrepet i saken 17. januar i Kristiansand.

Fire av de fem mennene som er siktet for gruppevoldtekten ble torsdag varetektsfengslet i Oslo tingrett. Mennene, som alle er iranske kurdere, er fengslet med brev— og besøkskontroll og delvis isolasjon, melder bt.no.

Den femte siktede har samtykket til fengsling, og varetekten vil dermed kunne avgjøres ved såkalt kontorforretning. Politiet jakter fortsatt på to mistenkte, identiteten til den ene er fortsatt ukjent.

– Vi kjenner identiteten på den ene, og han er etterlyst over hele Schengen-området, sier politiadvokat Tor Henning Knudsen.

De siktede nekter straffskyld etter siktelsen.

Les mer i papiravisen fredag.

svein.versland@fedrelandsvennen.no