KRISTIANSAND: — Skal skolen vår ha troverdighet må turene lærerne drar på gjenspeile den økonomien vi har på skolen. Derfor er jeg helt prinsipielt imot å dra til utlandet på lærerseminar, sier Svennson.

Denne avgjørelsen har hun støtte fra skolens styre på. - Jeg har tatt opp denne prinsippholdningen med både foreldrearbeidsutvalget (FAU) og skolens styre. De er alle sammen enig i denne avgjørelsen og har gitt meg full støtte.

Skolens lærere har vært på lærerseminar, men da bare i geografisk nærhet. - I høst var vi på tur til Bringsværd leirsted. Årsaken var at vi skulle ha et seminar hvor naturfag sto i fokus. Da var det naturlig for oss å dra dit. Samtidig var dette billig så turen ble gratis for lærerne. For meg er det et poeng at det ikke skal være noen egenandel, sier Svennson. Men hun ønsker ikke å kritisere rektorkolleger som tar lærerstaben med på utenlandstur. - De som velger å dra til fjernere himmelstrøk har sikkert en god begrunnelse for det. Jeg er ikke i tvil om at de har et faglig utbytte av turene. Men vi velger å ikke reise på slike turer, sier Svennson.