SØGNE: En fuktig fest i et privathus i Søgne natt til søndag 20. februar i fjor kunne endt med tragedie. En mann ble stukket i halsen med en knust flaske.

I Kristiansand tingrett ble det konstatert at det berodde på småmarginer og tilfeldigheter at ikke utfallet av stikkingen ble fatalt og at den som ble stukket døde. I Kristiansand tingrett ble den da 19 år gamle gutten dømt til fengsel i to år og ni måneder. De siste ni månedene ble gjort betinget.

19-åringen anket til lagmannsretten. Han ble funnet skyldig også der. Det var dissens i forbindelse med straffeutmålingen. De fire legdommerne utgjorde flertallet og dømte søgnegutten til fengsel i tre år. Halvparten ble gjort betinget. De tre juridiske fagdommerne kom i mindretall og ville dømme mannen i samsvar med dommen i tingretten, altså to år og ni måneder, hvorav de siste ni månedene betinget.

Lagmannsrettens dom ble anket til Høyesterett av påtalemyndigheten. Også her var det dissens. Et mindretall gikk inn for ubetinget straff i to år og seks måneder. Flertallet på tre dømte søgnegutten til fengsel i to år og ni måneder, hvorav de ni månedene som betinget straff.