VALLE: — Hele strekningen på riksvei 9 fra Ose til Hovden er ekstremt vanskelig å kjøre på grunn av store mengder overvann, sier avdelingsingeniør Pål Arnfinn Haugen ved Valle vegstasjon til Fædrelandsvennens nettavis.

Han vet ikke når riksvei 45 vil bli åpnet igjen. I løpet av fredag formiddag skal mannskaper undersøke rasfaren fra over en halv meter blytung nysnø som har falt det siste døgnet i øvre Setesdal. man skal vurdere om det er nødvendig å sprenge for å fjerne snømassene.

Ved 1030-tiden holdt veimannskaper på med å fjerne store jordmasser og snø som truet med å rase ut i veibanen på riksvei 9 i Bykle.

Store nedbørsmengder har ført til ras og stengte veier flere steder på Vestlandet fredag. Det er også svært vanskelige kjøreforhold i de to fylkene.Det har gått fem ras i Hordaland og tre ras over riksvei 55 i Sogn. 500 innbyggere i Skjolden i Sogn og Fjordane er uten veisamband, og det har gått et ras ved Lånefjorden på samme sted som der en mann mistet livet i et ras i november.

I Hardanger har nedbørsmengdene vært spesielt store. Det har gått ras flere steder i Hordaland, og stengt riksvei 13 mellom Brimnes og Kinsarvik, riksvei 7 mellom Eidfjord og Brimnes, riksvei 7 ved Ytre Ålvik og riksvei 572 mellom Ulvik og Bruravik. I tillegg er riksvei 13 mellom Røldal og Nesflaten i Rogaland stengt på grunn av rasfare.

I tillegg er riksvei 13 over Vikafjellet stengt på grunn av uvær, og flere fylkesveier er stengt. (©NTB)