– Vi oppfatter situasjonen som kaotisk og har foreløpig ikke oversikt over de mange nordmenn som er forsikret hos oss, sier administrerende direktør i Europeiske, Ivar Leren, til NTB.

– Vi har derfor valgt å yte førstehjelp på stedet før vi eventuelt kan få mulige skadde hjem, sier han.

Leren opplyser at også Sjømannskirken i Bangkok har sendt personell som er trent i behandling av mennesker som har opplevd en katastrofe.

Skadesjef i Europeiske, Harald Skøien Hollerud, opplyser at de seks i hjelpeteamet reiser fra København søndag kveld, men at reiseruten fortsatt ikke er helt klarlagt.

– Vår oppgave er raskest mulig å komme fram og få kontakt. Vi samarbeider nært med Sjømannskirken, Utenriksdepartementet og turoperatørene, sier Hollerud.

Han bekrefter at prestene fra Sjømannskirken har betydelig kompetanse for å bistå i slike situasjoner som man antar har oppstått i Phuket etter flodbølgen.

– Vi samarbeidet nært med prestene etter terrorangrepet på Bali og har stor respekt for den bistand Sjømannskirken kan yte, sier Hollerud.

Han opplyser at Europeiske i tillegg har to norske psykiatere i beredskap her hjemme dersom pårørende skulle føle behov for hjelp.