Det var en lørdagskveld i mai i år at den da 17 år gamle Drøbak-gutten drakk øl sammen med noen kamerater på stranda i Son. Så dro han hjem, men fikk en telefon fra en venn som lurte på om de skulle kjøre cross i Vestby dagen etter. Men motorsykkelen som skulle brukes måtte først bringes til Vestby. Og den var ikke registrert, noe som ikke hindret gutten, skriver Østlandets Blad.

Først trillet 17-åringen sykkelen til Son sentrum. Deretter holdt han seg på de mest kronglete skogsbilveiene fra Son til Vestby for å unngå å bli tatt da han kjørte motorsykkelen videre. Gutten brukte lang tid på turen fordi han var ukjent på småveiene. Til slutt kom han til et veikryss der han måtte krysse hovedveien like ved Vestby sentrum. Men ved Hydro Texaco-stasjonen sto politiet, og gutten ble tatt på fersk gjerning, ifølge dommen fra tingretten.

Den unge mannen hadde én i promille, og tingretten fratok ham retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for resten av livet, dømte ham til 21 dager i fengsel, samt en bot på 6.000 kroner.

Hendelsen fant sted et drøyt år etter at han ble dømt til 18 dagers betinget fengsel for en lignende episode.